Milieuzone-regels voor dieseltrucks vanaf 2022 aangescherpt, ontheffing is mogelijk

Laatste update 23 december 2021 Leestijd: 2 min

Vanaf 1 januari 2022 gelden strengere toegangseisen voor vrachtauto’s in milieuzones. Alleen dieselvrachtauto’s met emissieklasse 6 mogen dan de milieuzone voor vrachtauto’s inrijden. Uw klant kan u voor een ontheffing vragen om een schriftelijk bewijs van verlate levering.

De gemeente Haarlem voert per 1 januari 2022 een milieuzone voor vrachtauto's in met deze toegangseis. Ook wordt vanaf 1 januari 2022 de Euro VI-zone Maasvlakte omgezet in een milieuzone Maasvlakte Rotterdam. Momenteel zijn er in Nederland 13 gemeenten die een milieuzone voor dieselvrachtauto’s hebben. Dat zijn: Amsterdam,  Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Maastricht, Rijswijk, Rotterdam, ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Utrecht.

Belangrijk: ontheffing mogelijk

De meeste gemeentes zijn bereid ontheffing te verlenen aan voertuigeigenaren die kunnen aantonen dat ze een nieuw voertuig in bestelling hebben staan. In verband met de oplopende levertijden van nieuwe voertuigen worden deze ontheffingen verlengd. BOVAG Truckdealers heeft hierover met steden gesproken en op basis hiervan is het ruimhartigere beleid tot stand gekomen. Uw klant kan u voor een ontheffing vragen om een schriftelijk bewijs van verlate levering.

Milieuzonecheck 3 januari live

De nieuwe regels betekenen ook dat de Milieuzonecheck op www.milieuzones.nl wordt aangepast. Hiermee controleert u aan de hand van uw kenteken of uw voertuig toegang heeft tot een milieuzone. Op maandagochtend 3 januari 2022 om 09.00 uur zal de aangepaste Milieuzonecheck live worden gezet. Door de overzetting kan de Milieuzonecheck tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Meer informatie

Ga naar de website https://www.milieuzones.nl/vrachtautos

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring