[Terugkijken] Han ten Broeke in Undercover in Nederland over misstanden rijscholen

Laatste update 15 december 2021 Leestijd: 2 min

In het undercoverprogramma reageert de algemeen voorzitter van BOVAG op de onthulling van journalist Alberto Stegeman dat betalen ‘in natura’ nog steeds voorkomt. De uitzending was op 9 december 2021 te zien op SBS6. U kunt het programma online terugkijken.

Het SBS6-programma Undercover in Nederland stond vorig week in het teken van betalen ‘in natura’ (rijles in ruil voor seks) bij rijscholen. Undercoverjournalist Alberto Stegeman onthult hierin dat deze misstand, die in 2014/15 al eerder de kop opstak, helaas nog steeds voorkomt. Han ten Broeke reageert in het tv-programma dat dergelijke praktijken volstrekt onacceptabel zijn. Hij geeft aan dat – mocht dit bij een BOVAG-lid gebeuren – een royement het directe gevolg is. De algemeen voorzitter van BOVAG stelt vast dat de VOG – die BOVAG al in 2015 als lidmaatschapseis invoerde nog voordat het wettelijke verplicht werd – niet genoeg is. Hij roept de politiek daarom op om werk te maken van de aanbevelingen die de commissie Roemer heeft gedaan om de sector te professionaliseren.

Kijk de uitzending van Undercover in Nederland terug

Han ten Broeke wijdde onlangs nog zijn column in de BOVAGkrant aan zijn optreden in Undercover in Nederland. Deze kunt u hier teruglezen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring