Aanvraag TVL voor vierde kwartaal mogelijk tot en met 28 januari 2022

Laatste update 24 december 2021 Leestijd: 2 min

Ondernemers kunnen sinds 20 december een Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen voor Q4 van 2021. Ook als u minstens 20 procent omzetverlies verwacht kunt u de TVL aanvragen, dit percentage lag voorheen op 30 procent. De Europese Commissie moet deze wijziging nog goedkeuren, maar aanvragen kan nu al. U kunt tot en met 28 januari 2022 17.00 uur een aanvraag doen bij RVO. 

Vraag hier TVL voor Q4 2021 aan

In de persconferentie van 14 december werd bekendgemaakt dat er ook een TVL Q1 2022 komt. Daarover volgt binnenkort meer informatie. 

Meer over de steunmaatregelen: 


Vaststellingsverzoeken Q2 2021

RVO is op 30 november gestart met het gefaseerd versturen van de eerste vaststellingsverzoeken TVL Q2. Dat loopt door tot begin januari. Tijdens voorgaande periodes vroegen ondernemers vaak waarom ze nog geen vaststellingsverzoek hadden gekregen. Dat kan meerdere oorzaken hebben:
  • U zit nog in de bezwaartermijn nadat het voorschot is betaald. Tot 6 weken na de verlening (het voorschot) kunt u bezwaar indienen. Pas na die termijn komt het vaststellingsverzoek. Eerder mag wettelijk gezien niet.
  • U bent tussen de verlening (het voorschot) en vaststelling (de definitieve subsidie) van rechtsvorm gewijzigd óf uitgeschreven bij de KVK. Omdat u niet meer met het oude KVK-nummer kunt inloggen, is vaststellen nog niet mogelijk.
  • U bent in bezwaar gegaan tegen een besluit en dit is nog niet afgehandeld.
  • U heeft nog geen voorschot voor het tweede kwartaal ontvangen, dus kan er ook nog niets worden vastgesteld.
RVO heeft contact met deze ondernemers en zorgt dat de vaststelling op een later moment met hen wordt afgehandeld. De deadline voor het inzenden van de vaststelling is uitgesteld tot 8 maart 2022, zodat ondernemers langer de tijd hebben om een verzoek in te dienen. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring