Tankstations: vraag nu subsidie aan voor zonnepanelen

Laatste update 20 augustus 2021 Leestijd: 2 min

Op meerdere tankstations zijn tegenwoordig zonnepanelen te zien. Wist u dat hier mooie rendementen mee te behalen zijn? Het is dus niet alleen goed voor de uitstraling van uw tankstation en de bijbehorende gebouwen, maar ook financieel interessant. Voordat u meteen een installateur aan het werk zet, is het goed een aantal zaken eerst grondig te laten uitzoeken en de juiste subsidies aan te vragen. Adviesbureau Praeter kan u hierbij helpen. BOVAG-tankstations krijgen daarbij korting. 

Het onafhankelijk adviesbureau Praeter begeleidt organisaties naar een energie-efficiënt en (volledig) elektrisch bedrijfspand. Hierbij staan kwaliteit en deskundigheid hoog in het vaandel. De begeleiding van Praeter start met een technisch en financieel haalbaarheidsonderzoek. Vervolgens vraagt het bureau de SDE++ subsidie voor zonnepanelen of een andere relevante subsidie voor u aan. 

Vergoeding per kWh

De SDE++ subsidie voor zonnepanelen biedt u de zekerheid van een vergoeding per opgewekte kWh zonnestroom gedurende vijftien jaar. Vooraf krijgt u helder inzicht in de kosten, baten en mogelijke rendementen voor uw locatie. Bij de toekenning van de subsidie kunt u besluiten wel of niet aan de slag te gaan met het daadwerkelijk installeren van een zonne-energiesysteem.

Opening inschrijfronde SDE++ subsidie 

Het behalen van een positief rendement is mede afhankelijk van of u de SDE++ subsidie toegekend krijgt. In oktober dit jaar opent de enige inschrijfronde van dit jaar. Daarna duurt het weer een jaar voordat u zich kunt inschrijven. Als u de SDE++ subsidie wilt aanvragen en daarbij de hulp van Praeter wilt, dient u voor eind september contact op te nemen met het adviesbureau. 

Korting voor BOVAG-tankstations

Speciaal voor bij BOVAG aangesloten tankstations is een collectieve korting bedongen. Normaliter kost een technisch en financieel haalbaarheidsonderzoek inclusief een schouw op locatie, een persoonlijke afspraak én het aanvragen van de SDE++ subsidie € 1.750,-. BOVAG-tankstations betalen tot 1 maart 2022 € 999,-. U kunt uiteraard telefonisch vragen stellen of meer informatie via de mail ontvangen. Neemt u hiervoor contact op per e-mail via info@praeter.nl of telefonisch via (070) 239 01 04.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring