Scooter Recycling Nederland (SRN) bestaat 10 jaar

Laatste update 31 augustus 2021 Leestijd: 2 min

Precies 10 jaar geleden hebben RAI Vereniging en BOVAG samen vrijwillig SRN opgericht. De circa 1.2 miljoen brom- en snorfietsen die in Nederland rondrijden, worden gemiddeld na ruim 10 jaar afgedankt. SRN zorgt ervoor dat deze voertuigen op een maatschappelijk verantwoorde manier gerecycled worden.

Kosteloze inzameling en recycling 

Het landelijke netwerk van SRN bestaat inmiddels uit meer dan 180 inleverpunten en ruim 65 scooterdemontagebedrijven. Zij zorgen ervoor dat de eigenaar zijn oude scooter kosteloos kan inleveren. Het SRN-erkende demontagebedrijf verwijdert de milieubelastende materialen zoals olie, brandstof en de accu. Deze materialen worden vervolgens ingezameld en gerecycled. Sommige onderdelen worden gedemonteerd en als gebruikt onderdeel verkocht. Het metaal dat overblijft wordt via een shredderbedrijf teruggewonnen voor hergebruik. Door de materialen duurzaam te recyclen en te verwerken in nieuwe producten dragen de deelnemers van SRN bij aan de circulaire economie.

Reden voor feest

De nieuwe bestuursvoorzitter van SRN, Martijn van Eikenhorst vertelt: “De branche heeft zich stevig geprofessionaliseerd en biedt duurzame mobiliteitsoplossingen. Recycling is hiervan een belangrijk onderdeel, daarvan zijn steeds meer bedrijven zich bewust. Dat is alle reden voor een feestje. Het tienjarig bestaan van ons landelijke netwerk is met recht een mijlpaal waar we samen met de industrie trots op mogen zijn”, besluit Van Eikenhorst.

Eigenaar van tweewielerbedrijf Tensen, Tjem Tensen, heeft de felicitaties en het bijbehorende SRN-logobord dankbaar namens alle collega recyclebedrijven in ontvangst genomen. Tensen is al langer bewust bezig met de zorg voor het milieuvriendelijk demonteren van afgedankte scooters. “We willen onze klanten volledig ontzorgen. SRN is voor ons het uithangbord. Hiermee laten we zien dat we zorgen voor een goede afwikkeling wanneer iemand een oude scooter inlevert”, aldus Tensen.

Wilt u ook verantwoord recyclen? Kijk op: Home | Scooter Recycling Nederland.


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring