René Leander treedt terug als CEO van Bovemij

Laatste update 24 augustus 2021 Leestijd: 2 min

Bovemij en René Leander hebben gisteren laten weten dat René per 1 oktober 2021 terugtreedt als CEO van Bovemij N.V. De Raad van Commissarissen en René Leander hebben dat in goed overleg besloten. Bovemij is het brancheverzekerings- en databedrijf dat BOVAG heeft opgericht en waarvan BOVAG nog steeds grootaandeelhouder is.  

René heeft 25 jaar voor Bovemij gewerkt, waarvan de laatste 17 jaar in de Raad van Bestuur van Bovemij en 13 jaar als CEO. In deze periode heeft Bovemij grote ontwikkelingen doorgemaakt van relatief kleine brancheverzekeraar naar een grote branche-dienstverlener op het gebied van verzekeringen, financieringen, data en online anno 2021.

Zo’n ontwikkeling gaat niet zonder slag of stoot, waarbij er ook roerige jaren zijn geweest. Inmiddels is Bovemij in weer in rustiger vaarwater en goed in control. Het bedrijf staat er, mede door zijn inzet, inmiddels goed voor.
Han ten Broeke, algemeen voorzitter BOVAG: "BOVAG is René zeer erkentelijk voor het vele werk dat hij heeft verzet en voor de grote betrokkenheid die hij 25 jaar lang voor Bovemij en de BOVAG-ondernemers aan de dag heeft gelegd. Bovemij is een bijzonder bedrijf, omdat het als geen ander onze branche en de ondernemers daarin kent, en daar ook naar handelt. In het bestendigen en uitbouwen van dat unieke branchekarakter heeft René een groot aandeel gehad."

Met onder meer RDC, viaBOVAG.nl en Autotrust in de gelederen, ondergaat Bovemij momenteel een evolutie van brancheverzekeraar naar breed verzekerings- en databedrijf. Zodat Bovemij een bestendige toekomst tegemoet gaat en het bedrijf tegelijkertijd de ondernemers in onze branches kan helpen met hun eigen transformatie. René Leander heeft daarvoor het fundament gelegd.

Han ten Broeke: "Namens BOVAG bedank ik René Leander voor zijn grote inzet en betrokkenheid bij onze branche in zijn algemeenheid en bij BOVAG en Bovemij in het bijzonder. Hij verdient onze waardering en complimenten voor de geleverde prestaties en wij wensen hem alle goeds voor de toekomst!"

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring