Online events voor in de agenda: Openbare afrekening tankstation en Vergunningen waterstoftankstations

Laatste update 13 augustus 2021 Leestijd: 2 min

Het H2Platform geeft op vrijdag 10 september een online workshop over het thema ‘Openbare afrekening bij het tankstation’. Hoe weet u namelijk of u uw klant de hoeveelheid waterstof levert waarvoor hij betaalt? De workshop wordt geleid door Robert Dencher die u van 9.30 tot 13.30 uur door het programma loodst. 

Bij benzine of diesel vertrouwen klanten er wel op dat ze betalen voor de hoeveelheid waar ze voor hebben getankt. Voor het aanbieden en kunnen afrekenen van waterstof is een kalibratie en certificering van de waterstofpomp nodig. Dat kan ter plaatse met een mobiel kalibratiesysteem. In Nederland levert alleen VSL zo’n systeem. In Europa zijn er meer aanbieders. Daarnaast speelt er volgens het H2Platform meer bij de verkoop van waterstof via tankstations die bij voorkeur uniform en transparant geregeld moeten worden voor onder andere tankstations / exploitanten. Tijdens de workshop hoopt het H2Platform met de aanwezigen bij deze online bijeenkomst ‘tot een gedegen besluitvorming te komen die markt-breed wordt gedragen’. 

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop kan door een mail te sturen naar: francoise.vandenbrink@h2-platform.nl.

Webinar vergunningen waterstoftankstations

Het blijkt lastiger te zijn dan gedacht om een vergunning te krijgen voor een waterstoftankstation. Daarom houdt het Waterstof Veiligheid Innovatie Programma op 1 oktober vanaf 13.30 uur een webinar over dit onderwerp. Initiatiefnemers van waterstoftankstations delen hier hun ervaringen en partijen als Rijkswaterstaat, Omgevingsdienst Haaglanden en Veiligheidsregio’s lichten het vergunningstraject toe.

Aanmelden voor dit webinar kan nu al via deze pagina en meer informatie over het webinar is te vinden op de website van H2Platform.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring