Geen 30 procent-toets hoge WW-premie in 2020 en 2021 

Laatste update 25 augustus 2021 Leestijd: 1 min

De regel dat wanneer iemand met een vast contract in een kalenderjaar meer dan 30 procent overwerkt, in de hogere WW-premie zou vallen, geldt niet voor 2020 en 2021. Dit was in 2020 al toegezegd en nu is deze wijziging gepubliceerd in het Staatsblad en dus definitief. 

Sinds 1 januari 2020 schrijft de wet een differentiatie in WW-premie voor. Voor medewerkers met een vast contract geldt een lagere WW-premie-afdracht dan voor medewerkers met flexibele contracten. Maar als medewerkers met een vast contract in een kalenderjaar meer dan 30 procent hebben overgewerkt, is met terugwerkende kracht alsnog de hoge WW-premie van toepassing. Dit zou onwenselijke gevolgen hebben voor bedrijven waar vanwege de coronacrisis veel extra overwerk nodig is. Vasthouden aan deze regel is uitvoeringstechnisch en inhoudelijk volgens het ministerie van SZW dan ook ‘ondoenlijk’. 

Lagere WW-premie 2021 vanaf augustus 

Vanaf augustus 2021 is de WW-premie verlaagd met 2,36 procent. Dit geldt voor de rest van het jaar. U leest er meer over in dit bericht.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring