Doorlooptijd digitale importprocedure RDW sinds vorige maand gehalveerd

Laatste update 26 augustus 2021 Leestijd: 2 min

Ondanks het aanhoudend hoge aanbod van geïmporteerde voertuigen bij de RDW, is de landelijke gemiddelde doorlooptijd voor erkenninghouders inmiddels gehalveerd ten opzichte van een maand geleden. Dit geldt voor zowel de verwerking van de inschrijvingsaanvragen als de wachttijden voor fysieke controles op de keuringsstations. 

Het verkorten van de doorlooptijden komt vooral door de samenwerking van de keuringsstations die elkaar helpen met de beschikbare capaciteit en door verbetering in de processen voor de afhandeling van inschrijvingsaanvragen. Erkenninghouders zullen binnenkort tips ontvangen van de RDW om de foutkans en daarmee vertraging in het aanvraagproces (VIA) zo veel mogelijk te voorkomen. 

De RDW verwacht deze stijgende lijn de aankomende maanden vast te kunnen houden, onder andere door de werving van extra personeel. 

BOVAG houdt de vinger aan de pols

BOVAG ziet dat de wachttijden nog steeds lang zijn, maar ook dat RDW hard werkt aan oplossingen. Dit heeft geleid tot een halvering van de doorlooptijd in de afgelopen maand. BOVAG blijft het digitale importproces en de verbeteringen nauwlettend in de gaten houden en is betrokken bij de ontwikkelingen. Loopt u ergens tegenaan? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via ledenadvies@bovag.nl of (030) 659 53 00. Voor inhoudelijke vragen of problemen kunt u het beste contact opnemen met RDW.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring