Winkels onder voorwaarden weer open, avondklok afgeschaft

Laatste update 23 april 2021 Leestijd: 2 min

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge kondigden vanavond tijdens de persconferentie aan dat vanaf 28 april winkels en showrooms weer open mogen. U mag dan weer klanten ontvangen zonder afspraak. Er gelden wel voorwaarden, zoals een maximum van één klant per 25 m2. Daarnaast komt er een einde aan de avondklok.

Niet-essentiële winkels mogen open zijn van 06.00 uur tot 20.00 uur. Het maximum aantal klanten wordt bepaald door het winkeloppervlak. Let op: in de telling van het aantal vierkante meters gaat het uitsluitend om winkel/showroomruimte en niet om de oppervlakte van werkplaats of magazijn. Uitgangspunt is één klant per 25 m2, kinderen tot en met twaalf jaar worden niet meegeteld. Deze maatregelen gelden tot en met minstens 10 mei 2021. 

Zorgvuldigheid belangrijk

Demissionair premier Mark Rutte gaf aan dat we niet zonder risico’s versoepelen en dat we er juist daarom zeer zorgvuldig mee om moeten gaan. BOVAG onderschrijft dat en adviseert daarom zo nauwkeurig mogelijk de maatregelen na te leven en hierop te acteren. Tegenvallers kunnen we ons niet permitteren. Het is aan te bevelen om een ‘actief’ deurbeleid te voeren, zodat coronamaatregelen in uw winkel of showroom worden opgevolgd. Organiseer ook geen acties of evenementen in uw winkel waardoor u een grote toeloop van klanten krijgt.

Protocol en posters

Het protocol voor de mobiliteitsbranche wordt aan de hand van deze aanpassingen geüpdated. Houd de BOVAG-nieuwsbrief hiervoor in de gaten. Er zijn nieuwe posters die u kunt gebruiken in uw winkel en showroom om de richtlijnen en werkwijze te communiceren.

Infographic Rijksoverheid


Informatie van de Rijksoverheid over veilig winkelen en boodschappen doen

200421-Rijksoverheid-over-winkelen-en-boodschappen-doen.jpg
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring