Verlenging aanvraag TVL Q1 tot 18 mei 2021

Laatste update 01 april 2021 Leestijd: 3 min

De aanvraagperiode voor Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q1 2021 wordt met twee weken verlengd tot 18 mei 2021. RVO voert in de tussentijd stapsgewijs de verhoging en uitbreidingen van TVL voor Q1 2021 door. Die zijn deze maand geaccordeerd door de Europese Commissie. Door de uitbreiding krijgen meer kleine ondernemers en grotere (niet-mkb) bedrijven nu toegang tot de TVL. Ook worden de subsidiepercentages aangepast.

De verwachting is dat grotere (niet-mkb) bedrijven vanaf medio april de TVL voor het eerste kwartaal aan kunnen vragen. Ondernemers hebben door de verlenging twee weken langer de tijd om hun aanvraag te doen: tot dinsdag 18 mei 17.00 uur

Vraag de TVL aan

Stapsgewijze uitbreiding

De Europese Commissie keurde verschillende uitbreidingen van de TVL Q1 2021 goed. Deze aanpassingen worden in stappen doorgevoerd:
  • Vanaf eind maart behandelt RVO aanvragen van kleinere ondernemers met vaste lasten tussen de € 1.500 en de € 3.000.
  • Daarna volgen de nieuwe aanvragen voor TVL Q1 2021. Deze ondernemers krijgen voor het eerst een voorschot op basis van het hogere subsidiepercentage van 85% dat voor TVL Q1 2021 geldt.
  • Medio april kunnen grotere (niet-mkb) bedrijven een aanvraag doen voor de TVL Q1 2021.

Let op: vanaf 12 april is eHerkenning niveau 3 nodig

Aanvragers van de TVL moeten vanaf 12 april 2021 minimaal een eHerkenning met beveiligingsniveau 3 (eH3) hebben. Dit is hetzelfde beveiligingsniveau als voor het inloggen bij de Belastingdienst. Voor aanvragers met DigiD verandert er niets; ondernemers kunnen blijven inloggen met DigiD, maar alleen als zij in het Handelsregister geregistreerd staan als eigenaar of bestuurder van de onderneming. Heeft u in het derde of vierde kwartaal van 2020 TVL gekregen? Dan kunt u nog tot 1 juli 2021 het verloop van uw aanvraag uit 2020 bekijken met een eHerkenning met een lager beveiligingsniveau dan eH3.

Heeft u nog geen eHerkenning niveau 3? Dan kunt u dit via de BOVAG Ledenwinkel in één dag regelen. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie over de TVL en eHerkenning

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring