Winkel en showroom weer open: protocol, posters en FAQ’s

Laatste update 30 april 2021 Leestijd: 5 min

Het is zover: u mag de deuren van uw winkel of showroom weer openen. Het is sinds 28 april weer toegestaan om klanten te verwelkomen zonder afspraak. Er gelden wel voorwaarden, zoals een maximum van één klant per 25 m2. Daarnaast is er een einde gekomen aan de avondklok. De versoepelingen zijn doorgevoerd in het protocol, de FAQ’s en in een aantal posters, waarmee u kunt laten zien dat u weer open bent en welke richtlijnen u hanteert. 

Niet-essentiële winkels mogen open zijn van 06.00 uur tot 20.00 uur. Het maximum aantal klanten wordt bepaald door het winkeloppervlak. Let op: in de telling van het aantal vierkante meters gaat het uitsluitend om winkel/showroomruimte en niet om de oppervlakte van werkplaats of magazijn. Uitgangspunt is één klant per 25 m2, kinderen tot en met twaalf jaar worden niet meegeteld. Deze maatregelen gelden tot en met minstens 10 mei 2021.

Zorgvuldigheid belangrijk

Demissionair premier Mark Rutte gaf vorige week tijdens de persconferentie aan dat we niet zonder risico’s versoepelen en dat we er juist daarom zeer zorgvuldig mee om moeten gaan. BOVAG onderschrijft dat en adviseert daarom zo nauwkeurig mogelijk de maatregelen na te leven en hierop te acteren. Tegenvallers kunnen we ons niet permitteren. Het is aan te bevelen om een ‘actief’ deurbeleid te voeren, zodat coronamaatregelen in uw winkel of showroom worden opgevolgd. Organiseer ook geen acties of evenementen in uw winkel waardoor u een grote toeloop van klanten krijgt.

Protocol en posters

Het protocol voor de mobiliteitsbranche is aan de hand van de aanpassingen geüpdated. U kunt deze hieronder downloaden, net als de nieuwe posters die u kunt gebruiken in uw winkel en showroom om de richtlijnen en werkwijze te communiceren.

FAQ’s

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring