TVL begin mei ook beschikbaar voor grote ondernemingen

Laatste update 30 april 2021 Leestijd: 2 min

Grote bedrijven (niet-mkb) kunnen vanaf begin mei de Tegemoetkoming Vaste Lasten aanvragen. Het betreft ondernemingen met meer dan 250 werknemers. Of minder dan 250 werknemers en een jaaromzet van meer dan € 50 miljoen en een jaarbalans van meer dan € 43 miljoen. BOVAG heeft zich hardgemaakt om dit voor elkaar te krijgen, en is blij dat het nu bijna zover is.

Het mkb kon al de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q1 2021 aanvragen via deze link. Grote ondernemingen, oftewel niet-mkb, kunnen dit begin mei ook. Het loket staat open tot dinsdag 18 mei, 17.00 uur.

Voorwaarden

U kunt nu al controleren of uw grote onderneming in aanmerking komt voor de TVL. Twijfelt u of uw bedrijf onder de grote ondernemingen valt, dan kunt u dat controleren met de mkb-toets. Als u niet ‘slaagt’ voor deze toets, is het een grote onderneming. Verder gelden er een aantal voorwaarden. U mag maar één aanvraag doen, ook als uw bedrijf onderdeel is van groep met elkaar verbonden ondernemingen. Eén bedrijf doet dan de aanvraag voor de hele groep (concern). De andere ondernemingen geven hiervoor toestemming aan de subsidie-aanvrager. Afzonderlijke bedrijfsonderdelen met een eigen rechtspersoon (BV, NV, vereniging, stichting of coöperatie) en eigen inschrijving in het Handelsregister mogen ook niet apart de TVL aanvragen.

De komende week volgt meer informatie. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring