Meer dan 260 sealbagautomaten weer open

Laatste update 16 april 2021 Leestijd: 2 min

Het is nu mogelijk om contant geld af te storten op meer dan 260 plaatsen in Nederland. Op 31 maart heropenden 250 sealbagautomaten van Geldmaat, en sinds dat moment komen er elke week 10 tot 15 automaten bij. Voordat gebruik gemaakt kan worden van de sealbagautomaat, moet de storting altijd van tevoren aangekondigd worden in een beveiligde bankomgeving. Banken hebben kun klanten hierover geïnformeerd. De nieuwe werkwijze moet helpen om de automaten te beschermen tegen plofkraken.

Begin dit jaar sloten banken op advies van de politie alle ruim 500 sealbagautomaten. Banken namen dit ingrijpende besluit na een nieuwe vorm van plofkraak op een sealbagautomaat. Door deze nieuwe vorm kunnen er niet ontplofte explosieven achterblijven en ontstaan er risico’s op persoonlijke ongelukken bij gebruikers, medewerkers en passanten. 

Oplossing

Eind januari gaven de banken gehoor aan de oproep van VNO-NCW en MKB-NL om tijdelijk extra mogelijkheden te bieden voor het afstorten van contant geld. De sluiting van de afstortlocaties was een groot probleem voor ondernemers. Daarop zijn tijdelijk 40 sealbagautomaten geopend. VNO-NCW en MKB-NL gingen met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in gesprek over een permanente oplossing. Onderdeel van de oplossing is dat ondernemers die gebruik willen maken van deze automaten een storting nu altijd vooraf moeten aankondigen in hun eigen beveiligde bankomgeving. 

Vind hier de dichtstbijzijnde sealbagautomaat

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring