Inhaalslag in verkoop van gebruikte motorfietsen

Laatste update 06 april 2021 Leestijd: 2 min

Vorige maand heeft de opening van showrooms op afspraak de occasionverkoop in de motorbranche geen windeieren gelegd. Er werden in maart 6.065 gebruikte motorfietsen aan consumenten verkocht, oftewel bijna 30 procent meer dan in maart 2020 en het hoogste aantal ooit in de maand maart, zo blijkt uit de cijfers van BOVAG en RDC.

De verkoopaantallen in maart staan in schril contrast met die van januari en februari, toen als gevolg van de harde lockdown de showrooms volledig gesloten waren. In de eerste twee maanden werden iets meer dan 6.000 tweedehands motoren afgeleverd, ruim 400 stuks minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Veel potentiƫle kopers hebben ongetwijfeld gewacht tot ze het motorbedrijf weer fysiek konden bezoeken. Door de inhaalslag van vorige maand komt het totale aantal verkochte occasions in het eerste kwartaal uit op 12.076 en dat zijn er bijna 1.000 meer dan in de eerste drie maanden van 2020. De handel tussen particulieren onderling steeg in het eerste kwartaal van ruim 16.000 transacties naar bijna 19.000.

Nieuw in de min

De verkoop van nieuwe motorfietsen verbleekt bij de occasioncijfers van maart. Afgelopen maand reden 1.705 nieuwe exemplaren de showrooms uit, terwijl dat er in maart vorig jaar -toen het coronavirus uitbrak- nog 1.855 waren. Een min van 8 procent dus. Het eerste kwartaal resulteert zodoende in 3.102 registraties en dat is een daling van bijna 16 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. BMW, Kawasaki en Yamaha vormen de top-3 van meest verkochte merken met respectievelijk 555, 493 en 431 geregistreerde motoren. 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring