Aanvraagloket Tozo 4 geopend

Laatste update 06 april 2021 Leestijd: 2 min

Tozo 4, de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers, loopt van 1 april tot 1 juli. U kunt met deze steunmaatregel een lening voor uw bedrijfslasten aanvragen, als u liquiditeitsproblemen heeft vanwege de coronacrisis. U kunt ook een aanvullende uitkering levensonderhoud krijgen. De Tozo is er voor ondernemers met én zonder personeel. 

Met de Tozo wil de overheid zoveel mogelijk ondernemers en zzp’ers helpen om de coronacrisis te overleven. De voorwaarden van Tozo 4 zijn gelijk aan Tozo 3. 

Lening

Wanneer u als gevolg van corona financiële problemen heeft, kunt u met Tozo een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen, van maximaal € 10.157 met een rente van 2 procent. Deze is binnen vier weken beschikbaar via uw woongemeente. De maximale looptijd van de lening is 3,5 jaar. Tot juli 2021 hoeft u niet af te lossen.

Uitkering

Als uw inkomen onder het sociaal minimum komt, kunt u een uitkering levensonderhoud krijgen. Uw gemeente vult dan uw inkomen aan tot het sociaal minimum. Er wordt daarbij ook gekeken naar het inkomen van uw partner, met een partnerinkomenstoets. De inkomensondersteuning is een gift, en hoeft in principe niet terugbetaald te worden. 

Aanvragen

U kunt Tozo met terugwerkende kracht aanvragen vanaf de voorafgaande maand. Op 1 mei 2021 kunt u dus Tozo aanvragen vanaf 1 april. Er kan geen Tozo meer worden aangevraagd voor het eerste kwartaal (januari tot maart 2021). De aanvraag loopt via uw woongemeente. De gemeente neemt binnen vier weken na de aanvraag een besluit over de toekenning, en keert dan uit. Via de website krijgiktozo.nl kunt u zelf beoordelen of u in aanmerking komt. U wordt vervolgens doorgeleid naar de website van uw gemeente waar u Tozo 4 kunt aanvragen. 

Alles wat u als ondernemer en werkgever moet weten over corona, vindt u op mijn.bovag.nl/corona

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring