Inschrijving Automotive Innovation Award 2021 geopend

Laatste update 16 september 2020 Leestijd: 2 min

Welke innovatie gaat de toekomst van mobiliteit ingrijpend veranderen? Het antwoord op deze vraag laat nog even op zich wachten. Op 19 april volgend jaar worden de winnaars van de Automotive Innovation Award 2021 bekend gemaakt. Kandidaten die willen meestrijden om de prestigieuze prijs kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.automotiveinnovationaward.nl.

De Automotive Innovation Award – een initiatief van ANWB, BOVAG, LeasePlan, RAI Automotive Industry NL, RAI Vereniging en Roland Berger – wordt elke twee jaar toegekend. De eerste uitreiking vond plaats in januari 2015. De vierde uitreiking zal plaatsvinden op 19 april 2021. Deelname aan de AIA staat onder andere open voor fabrikanten, retailers, importeurs, opleidingsinstituten, toeleveranciers, (financiële) dienstverleners, technologiebedrijven, brancheorganisaties en overheden. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt de inzendingen onder meer op hun innovatieve waarde, impact op mobiliteit, economisch rendement en toepasbaarheid. Daarnaast kan iedereen meestemmen voor de publieksprijs.

Drie categorieën

De Automotive Innovation Award 2021 wordt uitgereikt in de drie categorieën Services, Technology en Challenging Concepts. De eerste categorie is gericht op innovatieve diensten, ontwikkeld door een bestaand bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan mobiliteitsoplossingen. In de tweede categorie draait alles om technische productinnovatie. De laatste categorie geeft de ruimte aan vernieuwende ideeën en concepten die zich in de ontwikkelfase bevinden en zijn ontwikkeld door een studententeam. 

Inschrijven

De inschrijving voor de AIA 2021 is vanaf nu geopend. Aanmelden is mogelijk tot 1 december 2020 via www.automotiveinnovationaward.nl. Een onafhankelijke vakjury onder leiding van Jan Peter Balkenende beoordeelt inzendingen op innovatiekracht, relevantie en toepasbaarheid. Finalisten maken bovendien kans op de AIA Publieksprijs. De winnaars van de AIA 2021 worden bekendgemaakt op 19 april 2021.

Promotievideo Automotive Innovation Award 2021:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring