Geef uw BBL’ers een plek om online lessen te volgen

Laatste update 04 september 2020 Leestijd: 2 min

De Truckacademy is deze week weer overal in het land van start gegaan. Scholen zijn erin geslaagd om aanpassingen te doen zodat hun leerlingen veilig praktijkles kunnen volgen. Soms moeten de lessen noodgedwongen online worden gegeven. Dat is waar u uw BBL’er kunt helpen.

Niet alle BBL’er hebben thuis een rustige plek om online lessen te kunnen volgen, zo bleek vorig schooljaar na het uitbreken van corona. Daardoor missen zij lessen en kennis die ze niet kunnen inzetten in hun dagelijks werk. Heeft u een plekje waar ze rustig achter een computer kunnen zitten en de les kunnen volgen? Nodig uw BBL’er uit om daar in uw bedrijf zijn of haar online lessen te volgen.

De start van het Truckacademy-lesjaar ging door de corona-maatregelen ook wat anders dan normaal. Geen feestelijke aftrap, wel online-overleggen tussen scholen, bedrijfsleven en BOVAG. Gelukkig hebben de meeste scholen manieren gevonden om op een veilige manier praktijkles te kunnen geven. Sommigen vonden praktijkruimten waar leerlingen anderhalve meter uit elkaar kunnen zitten. Anderen kiezen ervoor om een deel van de klas live les te geven en een deel online en dat te rouleren.

Branchemanager Aad Verkade van BOVAG is heel tevreden over de start van het leerjaar en de aanpak van de scholen en bedrijven. “De Truckacademy laat heel goed de noodzaak zien van degelijk opgeleid personeel. Daardoor zijn er nog altijd voldoende leerplekken voor alle leerlingen en zijn er zelfs bedrijven die nog leerlingen zoeken. Een mooie ontwikkeling waarmee de branche de kwaliteit van het personeel hoog houdt.” 

Bedrijven die nog een BBL’er kunnen plaatsen, kunnen zich melden op de website van SBB.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring