Eisen TVL na 1-2021 strenger, maximum verhoogd naar 90 mille

Laatste update 15 oktober 2020 Leestijd: 2 min

De voorwaarden van de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL), een van de corona-steunmaatregelen van de overheid, worden na 1 januari 2021 aangescherpt. Dat blijkt na een eerste analyse van de Prinsjesdagstukken.

De TVL wordt vanaf 1 oktober 2020 met negen maanden verlengd. Voor de periode tot en met 31 december gelden de huidige voorwaarden, dat wil zeggen dat bedrijven met een omzetverlies van meer dan 30% in aanmerking komen. Vanaf 1 januari wordt deze omzetdervingsgrens verhoogd naar 40%. Voor de periode 1 april tot en met 30 juni wordt de grens op 45% gesteld. De overige voorwaarden voor de TVL blijven ongewijzigd: zo blijft het percentage van de vaste kosten dat de TVL vergoedt 50%. Het maximale subsidiebedrag wordt verhoogd naar € 90.000 per drie maanden.
 
De TVL biedt bedrijven in sectoren die hard geraakt zijn door de overheidsmaatregelen ter bestrijding van het coronavirus een tegemoetkoming voor de vaste lasten. 

Aanvragen kan via deze website. U kunt naar verwachting media november TVL aanvragen voor Q4 van 2020. Als u geïnformeerd wilt worden wanneer aanvragen mogelijk is, dan kunt u op de genoemde website uw gegevens achterlaten.

Prinsjesdag: de nabeschouwing

Wat is er nog meer op Prinsjesdag bekendgemaakt, en wat betekenen deze plannen voor u als BOVAG-ondernemer? Wat betekenen ze voor uw klant, uw markt? Wat betekenen ze voor de economie? BOVAG biedt vrijdag 18 september antwoord op die belangrijke vragen. Dat doen we van 11:00 tot 12:00 uur in de vorm van een online talkshow. Kijk voor meer informatie en om u aan te melden voor ‘Prinsjesdag: de nabeschouwing’ op mijn.bovag.nl/prinsjesdag2020 of bekijk hieronder de persoonlijke boodschap van voorzitter Han ten Broeke.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring