Vijf vragen aan Fine Company: wat doen zij op het gebied van criminaliteit? 

Laatste update 06 oktober 2020 Leestijd: 3 min

De afdeling BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven heeft samenwerkingsverbanden met een aantal bedrijven. Organisaties die duidelijke raakvlakken hebben met de bedrijfsactiviteiten van leden. Een van die partners in business is Fine Company. BOVAG heeft medeoprichter Peter van Rijswijk gevraagd te reageren op vijf vragen over wat zij voor ondernemers doen op het gebied van criminaliteit en veiligheid. 

1. Wat heeft Fine Company met het thema Criminaliteit en Veiligheid?

“Voor onze klanten is criminaliteit een belangrijk probleem, dus voor ons een kans om hen daarbij te helpen. Bekeuringen kunnen een graadmeter zijn voor crimineel gedrag. Wij hebben een digitale oplossing voor huurders die hun bekeuringen niet betalen of ongeoorloofd de grens overgaan.”

2. Wat vindt u dat BOVAG meedoet met de Week van de Veiligheid?

“Goed om de pijnpunten van leden zo serieus te nemen.”

3. Wat doet Fine Company concreet voor verhuur- en deelautobedrijven?

“Fine Company neemt autoverhuurders de afhandeling van alle bekeuringen uit handen. Wij stellen vrijwel alle bekeuringen (CJIB, parkeerboetes en buitenlandse boetes) namens onze klanten op naam van de huurder. Ook alle papieren boetes worden digitaal verwerkt en Franse boetes komen zelfs helemaal niet meer op papier. Wij helpen om grensoverschrijdende overtredingen bij huurders in rekening te brengen, via digitale verwerking van GPS-tracking. 

4. Welke drie tips heeft u voor BOVAG-leden om zich te wapenen tegen criminaliteit?

  1. Verlaag je inningsrisico op boetes, door gebruik te maken van de juridische mogelijkheden om boetes uit heel Europa te verleggen naar de huurder.
  2. Benut voertuig-tracking voor het traceren van potentieel crimineel gedrag (er is een verband tussen boetes en criminaliteit), opsporen van vermiste auto’s en in rekening brengen van ongeoorloofde overschrijdingen van (lands)grenzen.
  3. Gebruik boetedata (van veelplegers) als risico-indicator voor crimineel gedrag en als hulpmiddel bij het ontmoedigen daarvan.

5. Wat hebben leden eraan dat jullie partner in business zijn?

“Wij zijn tweedelijns vraagbaak voor BOVAG Ledenadvies bij moeilijke vragen van leden over afhandeling van boetes. Als boete-expert betrekt BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven ons bij gesprekken met overheidsinstanties, zoals Gemeente Amsterdam, CJIB en CVOM, om de belangen van autoverhuurders te dienen.”

Meer over Fine Company: www.finecompany.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring