Vijf vragen aan Comfisoft: wat doen zij voor ondernemers in de verhuurbranche?

Laatste update 09 oktober 2020 Leestijd: 4 min

BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven heeft samenwerkingsverbanden met een aantal organisaties, die duidelijke raakvlakken hebben met de bedrijfsactiviteiten van leden. Een van die partners in business is Comfisoft. BOVAG heeft directeur Danny Haberer zelf gevraagd te reageren op vijf vragen over wat zij voor ondernemers doen op het gebied van criminaliteit en veiligheid. 

1. Wat heeft Comfisoft met het thema Criminaliteit en Veiligheid?

“Dat is voor ons tweeledig. Aan de ene zijde het digitale aspect van dataveiligheid en natuurlijk aan de andere kant het beschikbaar stellen van tools en (automatische) methodes voor onze klanten om de foute klanten buiten de deur te houden. Natuurlijk een koppeling met Elena, maar klanten kunnen ook een eigen interne zwarte lijst bijhouden. Daarnaast zijn er allemaal meetbare waardes te bedenken die bepalen of je wel/niet aan een klant wilt verhuren.”

2. Wat vindt u van de organisatie van de Week van de Veiligheid? 

“Wij staan dagelijks in communicatie met veel van onze klanten en dan hebben wij het niet alleen over de software maar ook de marktomstandigheden waarin zij zich begeven. Een week waarop de focus ligt op dit thema is dan zeker ook goed om de ervaringen die er liggen te delen.”

3. Wat doen jullie concreet voor verhuur- en deelautobedrijven?

“Comfisoft heeft integraties met documentscanners om te controleren of documenten echt zijn, en koppelingen met organisaties om te controleren of de documenten nog geldig zijn, het curatele register komt er ook aan), klanten kunnen hun eigen zwarte lijst samenstellen en hun klanten blokkeren zodat verhuren niet meer mogelijk is. Daarnaast hebben wij een volledige integratie van digitale betalingen: dus niet alleen kan initiële borg en de factuur betaald worden via iDeal, maar ook het bijbetalen van borg bij een plotselinge langere huurduur kan digitaal verlopen.” 

4. Welke drie tips heeft u voor BOVAG-leden om zich te wapenen tegen criminaliteit? 

“Veruit de meeste verhuurders hebben dit al goed in de hand. Ze werken met hun onderbuikgevoel. Verder: 
  1. Werken met documentscanners is een goed alternatief. Comfisoft integreert er drie; 24ID, Oribi en sinds kort ook de nieuwe speler: 365ID. Alle scanners kunnen voor een lage prijs beoordelen of het rijbewijs of paspoort een echt document is en of deze nog niet verlopen is. Aanvullend kan er dan tegen meer betaling worden bepaald of het document ook nog rechtsgeldig geldig is. 
  2. Daarnaast de open deur: geen contact geld meer. Zorg dat je software een verregaande integratie heeft met digitale betalingen. Niet alleen iDeal maar ook creditcard, Paypal en andere betaalmogelijkheden. 
  3. Als laatste is er de IDIN-verificatie, deze nieuwe manier van verifiëren gebruikt de techniek van iDeal en daarmee valideer je het huisadres van de bankrekeninghouder. Deze nieuwe techniek vervangt het vragen om een papieren afschrift van de bank en/of energiemaatschappij om het woonadres te valideren. Daarnaast scheelt dit natuurlijk ook gewoon heel veel tijd aan de balie. Het proces is namelijk geheel ingebouwd in onze online check-in: de klant geeft vooraf zijn/haar persoonlijke gegevens door waardoor de tijd aan de balie verkort wordt. Minder staren naar het scherm geeft meer tijd om je omgeving in de gaten te houden.”

5. Waarom zijn jullie partner in business?

“Ik vind het belangrijk om aan de basis te staan van verbeteringen richting de toekomst en de uitnodiging om input te leveren op dit thema is het pad wat wij graag ingaan met de BOVAG. Want niet alleen met corona moeten we het samen doen. Samen staan we sterker.”

Kijk voor meer informatie op www.comfisoft.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring