Vijf vragen aan CarWise: wat doen zij voor autoverhuurbedrijven?

Laatste update 07 oktober 2020 Leestijd: 2 min

De afdeling BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven heeft samenwerkingsverbanden met een aantal bedrijven. Organisaties die duidelijke raakvlakken hebben met de bedrijfsactiviteiten van leden. Een van die partners in business is CarWise. BOVAG heeft commercieel directeur Jeroen Fokke vijf vragen voorgelegd over wat het bedrijf voor ondernemers doet op het gebied van criminaliteit en veiligheid.

1. Wat doet CarWise concreet voor verhuur- en deelautobedrijven?

“Naast het leveren van verhuursoftware waarin allerlei checks zitten (Elena, Rijbewijscheck, 24 ID etc.) trainen en coachen we de verhuurmedewerkers op allerlei vlakken.”

2. Wat heeft CarWise met het thema Criminaliteit en Veiligheid?

“Het thema Criminaliteit en Veiligheid is zeer belangrijk in de verhuurbranche. We moeten er continu voor zorgen dat we het risico op verduistering en diefstal beperken maar wel zodanig dat we redelijkerwijs nog zaken kunnen doen. Daarnaast moeten we zorgen voor preventie en de veiligheid van onze medewerkers en moeten we proberen het verschil te maken met louche ondernemers.”

3. Wat vindt u ervan dat BOVAG meedoet met de Week van de Veiligheid?

“Ik vind het goed dat BOVAG op steeds meer dossiers zijn toegevoegde waarde laat zien. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we ons beseffen waarmee we bezig zijn en dat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen helpen.”

4. Welke drie tips heeft u voor BOVAG-leden om zich te wapenen tegen criminaliteit?

  1. Zorg voor goede software met allerlei checkmomenten, bijvoorbeeld Elena.
  2. Maak duidelijke acceptatievoorwaarden: wat wil je hebben/checken voor welke doelgroep?
  3. Ga op je onderbuikgevoel af (hoe gedraagt de klant zich?, waar komt hij/zij vandaan?, wat wil hij/zij huren?).

5. Waarom zijn jullie partner in business? 

“Wij zijn partner in business geworden om ervoor te zorgen dat we het voor de leden betaalbaar houden om deel te nemen aan allerlei activiteiten (denk aan het jaarcongres voor BOVAG-verhuur- en deelautobedrijven) en omdat we het belangrijk vinden dat er een BOVAG-kwaliteitslabel voor verhuur bestaat.”
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring