Tweede periode TVL: voor alle branches  

Laatste update 30 oktober 2020 Leestijd: 2 min

Deze week werd bekend dat de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) tijdelijk voor alle door coronamaatregelen getroffen bedrijven gaat gelden. Maar let op: het loslaten van de SBI-codes voor deze regeling geldt voor de tweede periode die loopt van 1 oktober tot en met 31 december waarbij de aanvraag kan worden gedaan tussen half november 2020 en half januari volgend jaar. Aanvragen voor de eerste periode kunnen deze week nog worden gedaan maar dan alleen voor bedrijven uit de geselecteerde SBI-codes.

Met TVL kunt u subsidie aanvragen voor vaste bedrijfslasten zoals huur, onderhoud en verzekeringen. De tegemoetkoming is minimaal 750 euro en maximaal 900.000 euro per bedrijf per drie maanden. Om voor deze subsidie in aanmerking te komen, moet u onder andere minimaal 30% omzetverlies lijden door de coronacrisis, moet uw bedrijf voor 15 maart zijn opgericht en moet u minimaal 3.000 euro aan vaste lasten hebben volgens het percentage vaste lasten dat bij de SBI-code van uw bedrijf hoort. 

TVL kunt u elke drie maanden aanvragen via rvo.nl met eHerkenning of DigiD. De voorwaarden voor de aanvraag kunnen per kwartaal verschillen. De regeling is bedoeld voor mkb-bedrijven tot maximaal 250 medewerkers en voor zzp’ers die getroffen of zelfs gesloten zijn door coronamaatregelen. 

Bekijk alle voorwaarden voor de aanvraag van TVL.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring