Hoe organiseer ik een OR of andere vorm van medezeggenschap? Volg de gratis webinars

Laatste update 09 oktober 2020 Leestijd: 3 min

BOVAG organiseert in samenwerking met werkgeversorganisatie AWVN dit najaar twee praktische en gratis webinars over medezeggenschap. Deelname is mogelijk aan één of beide webinars. De keuze is aan u.

BOVAG ziet dat veel ondernemingen die groot genoeg zijn om een eigen ondernemingsraad (OR) te hebben, in de praktijk nog geen OR hebben. Toch is medezeggenschap van belang. Op bedrijfsniveau kunnen bijvoorbeeld allerlei zaken aan de orde komen die niet in de cao geregeld zijn. Dat biedt ruimte, maar hoe ga je daarmee om? En ook los van de cao geldt dat bij een bepaalde bedrijfsomvang een OR verplicht is en bepaalde voorgenomen besluiten aan de OR moeten worden voorgelegd. Maar hoe zit dit dan precies? Wat moet je en wat mag je als ondernemer? Hoe zit met kosten en scholing? En wat als je bijvoorbeeld meerdere vestigingen of vennootschappen hebt in een groep? Komt er dan een centrale ondernemingsraad (COR) of een groepsondernemingsraad (GOR) in beeld? En hoe werkt het dan? En als je een OR wilt oprichten, welke stappen moet je dan zetten?

Er valt veel te zeggen over medezeggenschap en BOVAG en AWVN gaan u in twee praktische webinars wegwijs maken op dit terrein. Welk webinar u volgt is aan u. U bent vanzelfsprekend ook bij beide webinars welkom.
 

Webinar 1: Medezeggenschap in mijn organisatie, hoe werkt dat?


Dit webinar vindt plaats op donderdag 5 november van 12.30 tot 15.00 uur (max 15 deelnemers).

Tijdens dit webinar gaat een ervaren arbeids- en medezeggenschapsrecht-advocaat van AWVN in op het belang van medezeggenschap voor de organisatie, ook in relatie tot de cao. U krijgt uitleg over de belangrijkste begrippen en krijgt inzicht in de belangrijkste rechten van de OR: het advies- en instemmingsrecht en de plichten van de bestuurder die daar tegenover staan. En hoe zit het eigenlijk met de kosten van de OR, scholing en het opzegverbod? Deze en andere aspecten komen aan bod. Aan het eind van dit webinar wordt aandacht besteed aan medezeggenschap bij een COR of GOR. Wanneer dat voor u niet aan de orde is, kunt u het webinar eerder verlaten.  Tijdens het webinar bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Webinar 2: Een ondernemingsraad oprichten, hoe doe ik dat?


Dit webinar vindt plaats op donderdag 26 november van 12.30 tot 15.00 uur (max. 15 deelnemers).

Tijdens dit webinar krijgt u van een ervaren arbeids- en medezeggenschapsrecht-advocaat van AWVN uitleg over de oprichting van een ondernemingsraad. U leert welke stappen er te zetten zijn en welke keuzes er te maken zijn. Aan het eind van dit webinar wordt aandacht besteed aan de oprichting van een COR of GOR. Wanneer dat voor u niet aan de orde is, kunt u het webinar eerder verlaten. Tijdens het webinar bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Inschrijven voor een of beide webinars kan door een mail te sturen naar werkgeverszaken@bovag.nl. U ontvangt na inschrijving via AWVN nadere informatie over uw deelname. De deelname is gratis.
 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring