BTW over BPM leidt tot Kamervragen 

Laatste update 05 oktober 2020 Leestijd: 2 min

Onlangs trok BOVAG aan de bel over een kabinetsbesluit dat tot gevolg heeft dat er BTW over de aanschafbelasting BPM geheven gaat worden. Kamerlid Helma Lodders van de VVD heeft hierover nu vragen gesteld aan staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën.

Lodders heeft Vijlbrief verzocht voor het eerste Wetgevingsoverleg Belastingplan 2021 op maandag 26 oktober 2020 te antwoorden en stelt de volgende vragen: 
  1. Bent u bekend met het bericht ‘Nieuwe auto fors duurder door aanpassing bpm’? (Telegraaf)
  2. Klopt het dat de voorgenomen wijziging van het belastbaar feit in het Belastingplan 2021 als doel heeft parallelimport gelijker en eerlijker te behandelen in vergelijking met de binnenlandse markt? 
  3. Kunt u bevestigen dat het doel van deze maatregel niet is om belasting toegevoegde waarde (btw) over belasting personenauto’s en motorrijwielen (bpm) te heffen? Kunt u een uitgebreide toelichting geven?
  4. Klopt het dat de btw-behandeling over bpm met dit wetsvoorstel niet wijzigt?
  5. Klopt het dat ook bij de verkoop van gebruikte auto’s waarvoor reeds eerder bpm is afgedragen er geen btw over bpm verschuldigd zal worden? 
  6. Bent u bereid om met brancheorganisaties BOVAG en RAI in gesprek te gaan om de maatregel toe te lichten en eventuele onduidelijkheid bij autokopers en verkopers weg te nemen?

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring