BOVAG steunt MKB-oproep: pak regeldruk aan 

Laatste update 26 oktober 2020 Leestijd: 2 min

De regeldruk voor ondernemers is  tijdens deze kabinetsperiode met tenminste 1,15 miljard per jaar gestegen. “Een zorgwekkende uitslag”, constateert Han ten Broeke, algemeen voorzitter van BOVAG.  

“Schrikbarend”, vindt ook MKB-NL-voorzitter Jacco Vonhof. “En het zijn niet alleen de gigantische kosten, het is ook de stapeling van steeds complexere regels die ondernemers de voet dwars zet." Volgens MKB-Nederland moet het roer rigoureus om. "De aanpak van de regeldruk moet een prioriteit zijn voor het volgende kabinet: regels meten, verminderen en compenseren.” 
 
BOVAG signaleert een groeiend aantal klachten van leden. Een greep: te veel tijd kwijt met handhavers/inspecties;  invullen van CBS-enquêtes; weer nieuwe regels; tegenstrijdigheid in regels én handhavende diensten. Ondernemers zijn veel kostbare tijd kwijt aan het invoeren en uitvoeren van deze regels. En ook geld, als ze er zelf geen tijd voor hebben en een externe deskundige hiervoor moeten inhuren.  Han ten Broeke: “Regelgeving moet eerlijk, haalbaar, betaalbaar en uitvoerbaar zijn.”  
  
Regeldruk is een speerpunt van de BOVAG Ondernemersagenda
Onderzoek regeldruk – boodschap MKB NL 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring