Afdelingsbestuurslid Wilfred van Empel: "binnenkort komen er twee nieuwe trainingen"

Laatste update 06 oktober 2020 Leestijd: 5 min

Wilfred van Empel, eigenaar van Hertz Tilburg en afdelingsbestuurslid van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven, weet veel over ondernemen maar ook over scholing. Hij stond namelijk vijftien jaar lang voor de klas. Logisch dus dat hij binnen het bestuur de portefeuille scholing en opleiding onder zijn hoede heeft. Van Empel deelt wat er momenteel op dat vlak speelt binnen de afdeling en waarom hij als eerste in Tilburg een verhuurvergunning had. 

Kunt u kort iets vertellen over uw bedrijf? 

“Na vijftien jaar als docent autotechniek voor de klas te hebben gestaan besloot ik terug te gaan naar een oude liefde: de autoverhuur. Tijdens mijn studie was ik werkzaam bij Autorent en daar is de passie voor de autoverhuur ontstaan; geen dag is hetzelfde en het is nooit saai. Twaalf jaar terug begon ik Flex Carrent met een duidelijke visie; de verhuur moest anders! Transparantere voorwaarden, een breed aanbod en dus meer service. De service is er altijd geweest en voor het brede aanbod moest ik op zoek naar een partner. Na een paar gesprekken met algemeen directeur Henk van den Helder was het voor mij snel duidelijk dat Hertz Nederland die partner moest zijn. Het overgaan van Flex Carrent naar Hertz Tilburg was al beklonken voordat er ook maar één letter op papier stond. Alles gebaseerd op wederzijds vertrouwen. In de laatste drie jaar zijn we doorgegroeid naar de grootste verhuurder in Tilburg en staan mijn collega’s en ikzelf iedere dag voor al onze klanten klaar, of het nu een auto voor een dag is of een bedrijf met een compleet wagenpark; het maakt voor ons geen verschil.”

Wat is de reden dat u tot het bestuur van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven toegetreden bent?

“De voormalige branchemanager van de afdeling Anton Pluim wist dat ik met mijn all-in tarieven tegen de gevestigde autoverhuurders wilde opboksen. Voor mij zijn er geen heilige huisjes in de verhuur en ik ga liever op mijn bek dan dat ik meeloop met de kudde. Pluim had graag iemand in het bestuur erbij om als kleinere verhuurder de ‘grote jongens’ tegengas te geven. De eerste keer dat hij me voor het bestuur vroeg, leek het me nog iets te vroeg. Ik was nog te druk met het uitwerken van mijn plannen. Maar een jaar later ben ik toch in het bestuur gekomen, samen met Ronald Meijers. Iets waar ik nog steeds heel trots op ben. Van de toenmalige voorzitter Wim Slagter en mijn overige bestuursleden heb ik veel kunnen leren. En ik zorg er op mijn beurt voor dat ze scherp blijven en de kleinere verhuurders niet vergeten. 

U heeft het thema opleiding en scholing onder uw hoede, wat speelt er op dit moment?

“Met mijn docentenachtergrond was het logisch dat ik het onderdeel opleidingen graag onder mijn hoede nam. Wat er momenteel speelt: de bestaande basistraining ‘Omgaan met criminaliteit en agressie’ heeft een update gekregen. Daarnaast draait sinds dit jaar de nieuwe training ‘De-escaleren kun je leren’. Een must voor iedereen aan de verhuurbalie. In deze nieuwe trainingen heb ik veel input uit eigen ervaring kunnen geven. Mijn belangrijkste tip: zorg ervoor dat foute klanten zich niet prettig voelen bij uw bedrijf. Op alle mogelijke manieren. Dan gaan ze uit zichzelf weer weg. Daarnaast werken we hard aan twee nieuwe trainingen die binnenkort beschikbaar komen: de ‘Basistraining baliemedewerker’ en een online training (soort instructiefilm) voor de hikers.” 

Wat speelt er in Tilburg als het gaat om criminaliteit en autoverhuur?  

“Tilburg was de eerste stad in Nederland die de band tussen autoverhuur en criminaliteit ter sprake bracht, met de vergunningsplicht als gevolg. Het deed het imago van de autoverhuur geen goed. De verhuur, met name in het zuiden, kreeg er volop van langs in de media. Terwijl andere zich bezighielden met de vraag of een vergunningstelsel wel de juiste tool is, was het voor mij snel duidelijk dat het toch doorgang zou vinden. De burgemeester was vastberaden. Onder het motto ‘if you can’t beat them, join them’ heb ik met mijn bedrijf veel energie gestoken om de vergunning als allereerste te verkrijgen, wat ons lukte.”      

Weten wie er nog meer in het bestuur van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven zit? Of wilt u in contact komen met een van de bestuursleden? Kijk dan hier

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring