Bent u verzekerd tijdens proefrit met auto van klant? 

Laatste update 07 november 2020 Leestijd: 2 min

Na een ruitvervanging was doorgaans geen proefrit nodig.  Door de komst van camera’s achter de vooruit ten behoeve van ADAS-systemen verandert de zaak. Een dynamische kalibratie met de auto van een klant is vaker nodig om te controleren of alles op de juiste manier werkt. Maar wat als u tijdens zo’n proefrit schade rijdt, bent u dan verzekerd? Check het. 

Door toename van ADAS in voertuigen rijden medewerkers van ruit- en schadeherstelbedrijven steeds vaker met auto’s van klanten. Deze proefritten zijn niet in elke garage- of bedrijfspolis meeverzekerd. Het is raadzaam om dit goed te checken. Het is essentieel om de basis aansprakelijkheidsrisico’s afgedicht te hebben. Soms gebeurt dit met een extra clausule op de bedrijfsaansprakelijkheidspolis, andere verzekeraars hebben er een aparte dekking voor opgenomen. Vraag het uw verzekeringsagent of bel uw verzekering om te kijken hoe dat zit. 

Bovemij heeft een standaard uitgebreidere dekking waarbij u ook voor schade bij proefritten bent verzekerd. Wilt u daar meer over weten? Stel uw vraag via mkb@bovemij.nl of bel naar 024 751 21 34.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring