Aanvraag belastinguitstel verlengd tot 1 januari 2021

Laatste update 12 november 2020 Leestijd: 2 min

Het aanvragen of verlengen van belastinguitstel voor ondernemers die getroffen zijn door corona kan nog tot 1 januari 2021. De voorgaande regeling eindigde op 1 oktober, maar is door de Belastingdienst langer opengesteld omdat veel ondernemers door de tweede golf opnieuw financieel zijn geraakt.

Als u voldoet aan de voorwaarden kunt u een beroep doen op de zogeheten regeling ‘bijzonder uitstel van betaling vanwege coronacrisis’. U komt dan ook in aanmerking voor de aflossingsregeling die op 1 juli 2021 start en waarbij de aflossing over maximaal 36 maanden uitgesmeerd kan worden. Ondernemers die na 1 oktober 2020 om het ‘gewone’ uitstel van betaling hebben verzocht vallen ook automatisch onder het soepele uitstelbeleid. Meer informatie over de voorwaarden en over de aanvraag zelf vindt u op de website van de Belastingdienst

Gratis hulp bij uw aanvraag

Heeft u hulp of advies nodig bij de aanvraag? Maak dan gebruik van het advies en de hulp van het Ondernemersklankbord. De Stichting Ondernemersklankbord (OKB) is een landelijk netwerk met 300 adviseurs en één van de grootste, onafhankelijke non-profitorganisaties die zich belangeloos voor ondernemers inzet. In deze tijden van corona is deze hulp gratis! Meld u aan via dit formulier.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring