Protocol voor de mobiliteitssector voor deelauto’s aangepast

Laatste update 20 mei 2020 Leestijd: 2 min

Het protocol voor de mobiliteitssector wordt aangepast voor de sectie verhuur- en deelauto. De aanpassing vindt plaats in het artikel veilig werken in tijden van corona. Het lost een punt op waaraan niet kon worden voldaan, namelijk een tussentijdse reiniging van een deelauto door de deelauto-aanbieder. De aanpassing gebeurt op verzoek van enkele aanbieders van deelauto’s en van de partijen in de Green Deal Autodelen II.

De aanpassing wordt gedaan in artikel 5.2.14. Tussentijdse reiniging van een deelauto door de deelauto-aanbieder is vanuit bedrijfseconomische gronden niet mogelijk doordat deelauto’s op verschillende plekken staan en in een ‘free-float’ zitten. Deze wijziging van het protocol is doorgevoerd in overleg met de Arbo-commissie die beheerder is van het protocol. 

Tekst protocol 

De oude tekst van het protocol is:  

· De verhuur- en deelauto ‘s worden tussen ritten van binnen en buiten gereinigd en gedesinfecteerd; hierbij worden handschoenen en een mondneusmasker gedragen.   

 Bovenstaand tekst wordt vervangen door: 
  • Bij verhuur wordt de auto tussen ritten van binnen en buiten gereinigd en gedesinfecteerd; hierbij worden handschoenen gedragen. 
  • Bij deelauto’s wordt de gebruiker van een deelauto gevraagd om voor en na gebruik de contactoppervlakken (zoals stuur, versnelling, portier, radio en dergelijke) te reinigen. Aanwezigheid van reinigingsmiddelen (handschoenen, doekjes, spray) in de auto is aanbevolen.   
Op korte termijn wordt deze wijziging doorgevoerd in het protocol, waarna het op onder andere mijn.bovag.nl terug te vinden is.  

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring