Protocol herstart rijlessen aangepast

Laatste update 08 mei 2020 Leestijd: 2 min

De samenwerkende brancheorganisaties hebben op basis van externe adviezen het protocol voor veilig rijles geven in tijden van corona aangepast. Het advies om airco en ventilatiesystemen zo min mogelijk te gebruiken, is geschrapt.

Het wachten is wel op de uitkomsten van een onderzoek van TNO, in opdracht van het ministerie van I&W en CBR naar de effecten van ventilatie in de auto op verspreiding van een aanwezig virus. Tot die tijd is het advies: airco en ventilatie op de gebruikelijke wijze inzetten. Ook inzake eventuele schermen en folie wordt het advies van TNO afgewacht. Tot die tijd is het advies die schermen en folie niet te gebruiken. Dat advies zal naar verwachting nog enkele weken op zich laten wachten.

De samenwerkende brancheorganisaties zijn blij dat de rijschoolsector maandag 11 mei weer open gaat en adviseren alle rijscholen om zich goed aan de voorschriften te houden. Met name de selectie vooraf, door middel van de gezondheidsvragen aan instructeurs en leerlingen is daarbij cruciaal. Evenals het na elke les grondig desinfecteren van het lesvoertuig.

Lees het aangepaste protocol.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring