Nieuwe Coronamonitor staat klaar, kunnen we op u rekenen?

Laatste update 20 mei 2020 Leestijd: 3 min

De vragenlijst voor een nieuwe BOVAG Coronamonitor staat sinds vanmorgen voor u klaar. Vult u hem weer in? Laat ons weten of en in welke mate u iets merkt van de versoepelingen. En vertel ons waar we onze prioriteiten moeten leggen in de lobby voor het tweede steunpakket. U kunt de vragenlijst invullen tot maandag 25 mei 09.00 uur. We rekenen op u.

Wat merkt u van versoepelingen?

In de vorige peiling zagen we onder meer groeiende leveringsproblemen van onderdelen, stagnatie van verwachte ontslagen en verwacht omzetverlies en groeiende verschillen tussen branches. Sindsdien zijn er door het kabinet een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. We zijn benieuwd of en in welke mate u daar in uw bedrijf iets van merkt. Om de situatie voor en na de versoepelingen goed te kunnen vergelijken is het belangrijk dat u de monitor weer invult.

Tweede steunpakket: waar heeft u behoefte aan?

Daarnaast zijn we in gesprek over verlenging van het steunpakket, bijvoorbeeld op het gebied van belastingen. Waar moeten volgens u de prioriteiten liggen in onze lobby? In de vragenlijst van de monitor van deze week vragen we u hiernaar. Ook als u de vragenlijst nog niet eerder heeft ingevuld, kunt u deze week gewoon instappen.

Nieuw: vragen over Klein Krediet Corona

Invullen van de vragenlijst is iets makkelijker geworden. Zo is een aantal open vragen over de hulpregelingen nu voorgeprogrammeerd, op basis van de antwoorden uit vorige monitors. Nieuw zijn de vragen over de recent beschikbaar gekomen garantieregeling Klein Krediet Corona (KKC). 

Resultaten op 26 mei

Op dinsdag 26 mei stuurt BOVAG de uitslagen naar u toe zodat u kunt zien hoe de branche ervoor staat. Tegelijkertijd analyseert BOVAG de uitkomsten en kijkt wat er nodig is om de aangegeven problemen te verminderen of op te lossen. Onder andere door daarover te praten met partijen als de overheid, RDW, andere brancheorganisaties of Belastingdienst.

Lobbysuccessen

Met de resultaten van de vorige monitor hebben we kunnen bereiken dat: 

  • Meer bedrijven gebruik kunnen maken van de TOGS-regeling, naar aanleiding van ons pleidooi om die te verruimen. 
  • De kredietregeling is uitgebreid: de BMKB-regeling is verdubbeld en de fee’s zijn gehalveerd. Ook is er een versnelde toekenning gekomen. 
  • Werkmaatschappijen kunnen nu ook gebruikmaken van de NOW-regeling. 

Vragenlijst  

De vragenlijst heeft u vandaag via een link in uw mail gekregen. Invullen kan tot en met maandag 25 mei 9.00 uur. U kunt deze vragenlijst anoniem invullen, antwoorden zijn niet herleidbaar naar uw bedrijf of naar u persoonlijk. De uitkomsten van de BOVAG Coronamonitor publiceren we op mijn.bovag.nl/coronamonitor. Heeft u een vraag over deze ledenpeiling, geen mail ontvangen of heeft u ergens hulp bij nodig? Bel dan met BOVAG Ledenadvies: (030) 65 95 300. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring