Motorrijlessen mogen weer, 'CBR hervat examens'

Laatste update 01 mei 2020 Leestijd: 2 min

Dat heeft het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat aan BOVAG laten weten. Wel blijft de 1,5 meter-regel van kracht. Het CBR hervat volgens het ministerie de examens voor deze categorie.

Rij-instructeurs voor motor en bromfiets mogen vanaf morgen weer aan het werk. Zowel minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur & Waterstaat als De Jonge van Volksgezondheid zien geen gezondheidsrisico's. Ze steunen het besluit van het Veiligheidsberaad (de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's) dat juridisch uitzocht of motorrij-instructeur een contactberoep is. De raad vindt van niet, omdat instructeurs voldoende afstand houden in hun werk.

'CBR hervat examens'

Het ministerie van I&W laat weten dat het Centraal Bureau Rijexamens (CBR) bezig is met het heropstarten van de examens in deze categorie, meldt NU.nl. Wanneer ze weer van start gaan, is nog niet duidelijk. LBKR schrijft dat dit mogelijk al volgende week gebeurt.

Afgelopen week nam veiligheidsregio Groningen al het besluit om motorrijlessen toe te staan. Dat zorgde voor veel commotie. Omdat hierna meerdere veiligheidsregio’s dit besluit overnamen hebben LBKR, FAM, VRB en BOVAG bij het ministerie aangedrongen op een landelijke richtlijn. Deze lijkt nu te zijn gegeven.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring