De pagina wordt geladen...

Bovag logo
Branchebreed mobiliteitsprotocol gereed, BOVAG biedt praktische hulp
0%
Terug

Branchebreed mobiliteitsprotocol gereed, BOVAG biedt praktische hulp

Laatste update 01 januari 2020Leestijd: 3 min
Artikel header afbeelding

Om veilig te werken en te winkelen in de anderhalvemetersamenleving zijn veiligheidsmaatregelen nodig voor uw klanten, medewerkers, leveranciers en voor uzelf. Brancheorganisaties, opleiders, vakbonden en specialisten in de mobiliteitssector hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk corona-protocol, dat veilig, hygiënisch en ‘corona-proof’ werken in de aangesloten sectoren moet garanderen. De voorschriften van het RIVM hebben daarbij vanzelfsprekend gediend als uitgangspunt, maar zijn waar nodig branche-specifiek gemaakt. BOVAG ontwikkelde enkele handige tools die u helpen bij het doorvoeren van maatregelen uit dit protocol.

Het brancheprotocol is vandaag gedeeld met de ministeries van Economische Zaken, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Infrastructuur en Waterstaat en kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen Arbode, ARN, BOVAG, CNV Vakmensen, De Unie, FCBBB, FNV Metaal, FOCWA, Innovam, OOC, OOMT, OSVN, RAI Vereniging, Salentijn Consult, Stiba, SVOB, VACO, VIV en VOC. BOVAG maakte zich hard voor deze branchebrede aanpak, zodat de gehele mobiliteitssector op dezelfde, veilige manier omgaat met de coronamaatregelen.

BOVAG helpt

Naast de basisregels zoals het houden van anderhalve meter afstand, bevat het protocol ook adviezen en voorschriften over bijvoorbeeld werken en leveren op afspraak en doseren van klanten, het gebruik en reinigen van eigen gereedschap en het inrichten van ruimtes conform de anderhalve meter-richtlijn. BOVAG ontwikkelde een aantal handige checklists en documenten:

Checklist veiligheidsmaatregelen coronavirus voor ondernemers


Download hier de checklist die u een overzicht geeft van wat u moet doen om veilig te ondernemen in de anderhalvemetersamenleving.

Klantenposter


Download hier de poster met daarop de corona-veiligheidsmaatregelen die genomen zijn voor de klant. U kunt deze poster ophangen in uw showroom, shop of winkel.

Poster medewerkers


Waar moeten uw medewerkers op letten om zo veilig mogelijk (samen) te werken op de werkvloer? Gebruik deze poster om uw medewerkers op de hoogte te brengen van de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen.

Poster leveranciers


Download hier de poster om uw leveranciers te wijzen op de genomen corona-veiligheidsmaatregelen.

Checklist hygiënemaatregelen werkplaats


Voor auto-ondernemers ontwikkelde BOVAG een checklist waarop ondernemers aan de klant kunnen laten zien welke onderdelen van de auto (denk hierbij aan stuur, portiergreep, middenconsole, stoel, etc.) na reparatie of onderhoud gereinigd of gedesinfecteerd zijn.

Corona-assortiment BOVAG Ledenwinkel

Op BOVAG Ledenwinkel vindt u een uitgebreid assortiment aan desinfectiemiddelen, plexiglas beschermwanden, persoonlijke beschermingsproducten en nog veel meer. Ook kunt u hier bijvoorbeeld de Checklist Hygienemaatregelen gedrukt op blok bestellen. Kijk

in de ledenwinkel

voor een totaaloverzicht.

Protocol voor de mobiliteitssector

Download hieronder het volledige protocol.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.