Branchebreed mobiliteitsprotocol gereed, BOVAG biedt praktische hulp 

Laatste update 15 mei 2020 Leestijd: 4 min

Om veilig te werken en te winkelen in de anderhalvemetersamenleving zijn veiligheidsmaatregelen nodig voor uw klanten, medewerkers, leveranciers en voor uzelf. Brancheorganisaties, opleiders, vakbonden en specialisten in de mobiliteitssector hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk corona-protocol, dat veilig, hygiënisch en ‘corona-proof’ werken in de aangesloten sectoren moet garanderen. De voorschriften van het RIVM hebben daarbij vanzelfsprekend gediend als uitgangspunt, maar zijn waar nodig branche-specifiek gemaakt. BOVAG ontwikkelde enkele handige tools die u helpen bij het doorvoeren van maatregelen uit dit protocol. 

Het brancheprotocol is vandaag gedeeld met de ministeries van Economische Zaken, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Infrastructuur en Waterstaat en kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen Arbode, ARN, BOVAG, CNV Vakmensen, De Unie, FCBBB, FNV Metaal, FOCWA, Innovam, OOC, OOMT, OSVN, RAI Vereniging, Salentijn Consult, Stiba, SVOB, VACO, VIV en VOC. BOVAG maakte zich hard voor deze branchebrede aanpak, zodat de gehele mobiliteitssector op dezelfde, veilige manier omgaat met de coronamaatregelen.  

BOVAG helpt 

Naast de basisregels zoals het houden van anderhalve meter afstand, bevat het protocol ook adviezen en voorschriften over bijvoorbeeld werken en leveren op afspraak en doseren van klanten, het gebruik en reinigen van eigen gereedschap en het inrichten van ruimtes conform de anderhalve meter-richtlijn. BOVAG ontwikkelde een aantal handige checklists en documenten: 

Checklist veiligheidsmaatregelen coronavirus voor ondernemers Checklist-corona-ondernemers.jpg

Download hier de checklist die u een overzicht geeft van wat u moet doen om veilig te ondernemen in de anderhalvemetersamenleving.

  No data found

Klantenposter Klantposter-corona.jpg

Download hier de poster met daarop de corona-veiligheidsmaatregelen die genomen zijn voor de klant. U kunt deze poster ophangen in uw showroom, shop of winkel.  

 
  No data found

Poster medewerkers Maatregelen-corona-medewerkers.jpg

Waar moeten uw medewerkers op letten om zo veilig mogelijk (samen) te werken op de werkvloer? Gebruik deze poster om uw medewerkers op de hoogte te brengen van de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen.

  No data found

Poster leveranciers Maatregelen-corona-leveranciers.jpg

Download hier de poster om uw leveranciers te wijzen op de genomen corona-veiligheidsmaatregelen. 

  No data found

Checklist hygiënemaatregelen werkplaats Checklist-hygienemaatregelen-(1).jpg

Voor auto-ondernemers ontwikkelde BOVAG een checklist waarop ondernemers aan de klant kunnen laten zien welke onderdelen van de auto (denk hierbij aan stuur, portiergreep, middenconsole, stoel, etc.) na reparatie of onderhoud gereinigd of gedesinfecteerd zijn.  

 
  No data found

Corona-assortiment BOVAG Ledenwinkel  

Op BOVAG Ledenwinkel vindt u een uitgebreid assortiment aan desinfectiemiddelen,  plexiglas beschermwanden, persoonlijke beschermingsproducten en nog veel meer. Ook kunt u hier bijvoorbeeld de Checklist Hygienemaatregelen gedrukt op blok bestellen. Kijk in de ledenwinkel voor een totaaloverzicht. 

Protocol voor de mobiliteitssector

Download hieronder het volledige protocol.

  No data found

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring