Alle RDW-keuringsstations weer open vanaf 18 mei 

Laatste update 05 mei 2020 Leestijd: 2 min

De RDW maakt bekend dat op 11 mei de keuringsstations in Roosendaal, Waddinxveen, Nieuwegein en Almelo openen en op 18 mei ook de laatste drie keuringsstations hun werk hervatten. Dat wil zeggen dat vanaf 18 mei alle soorten keuringen weer uitgevoerd worden, al dan niet via een tijdelijke noodprocedure. De richtlijnen van het RIVM blijven van kracht op alle keuringsstations. BOVAG is blij dat de RDW de dienstverlening verder hervat, omdat deze erg belangrijk is voor de bedrijfsvoering van leden.

Door de sluiting van keuringsstations en de vermindering van het aantal keuringsdiensten kunnen er langere wachttijden zijn. De RDW vraagt begrip voor deze situatie. 

Klik hier voor meer informatie op de RDW-website

Versnelde Individuele Aanvraag (VIA)

Voor een specifieke groep voertuigen blijft de tijdelijke importprocedure van kracht. De aanvragen hiervoor verlopen nu nog via het webformulier, maar het webformulier zal de komende weken gefaseerd worden vervangen door de Versnelde Individuele Aanvraag (VIA). Als u al toegang heeft tot de VIA-dienst, dan informeert het lokale RDW-keuringsstation u hierover. Maakt u nog geen gebruik van deze dienst, dan leest u hier hoe u deze kunt aanvragen. Als u voor een voertuig een VIA-aanvraag doet, krijgt u na beoordeling bericht van de RDW. Wanneer er een fysieke beoordeling moet plaatsvinden, mag u pas een afspraak maken na ontvangst van dit bericht.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring