Vraag uw medewerkers mee te doen aan het werkdrukonderzoek

Laatste update 12 maart 2020 Leestijd: 2 min

Medewerkers die vallen onder de cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf (MvT) kunnen binnenkort een brief krijgen om mee te doen aan een werkdrukonderzoek. In de cao zijn afspraken gemaakt om dit onderzoek te doen. U kunt helpen door uw medewerkers aan te sporen om de vragenlijst in te vullen.

De resultaten van het onderzoek moeten duidelijk maken wat de mate van werkdruk is die medewerkers ervaren en wat daar de oorzaken van zijn. Pas wanneer dat bekend is, kunnen er maatregelen worden genomen om de werkdruk te verlagen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door TNO. Belangrijk om te delen met uw medewerkers is dat hun antwoorden anoniem worden verwerkt en vertrouwelijk worden opgeslagen bij TNO. De gegevens komen terug in een onderzoeksrapport waar de individuele antwoorden niet uit af te lezen zijn.

Waardebon

Ook medewerkers die binnen de cao MvT vallen maar geen brief hebben gekregen, kunnen meedoen door de online vragenlijst in te vullen. Het invullen duurt ongeveer vijftien minuten en deelnemers maken kans op een van de 10 bol.com-waardebonnen van € 50,- die OOMT verloot onder de invullers. U kunt helpen door uw medewerkers hierop te wijzen.

De resultaten uit de vragenlijst worden gebruikt om te bepalen of er aanvullende maatregelen nodig zijn om de werkdruk in de branche te verlagen. Het is daarom fijn als zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen. Zo ontstaat een goed beeld van de werkdruk in de sector. 

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de OOMT Servicedesk via telefoonnummer 0800-0155.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring