Subsidie voor scholing en ontwikkeling

Laatste update 06 maart 2020 Leestijd: 2 min

Voor mkb-ondernemers met initiatieven gericht op leren en ontwikkelen stelt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dit jaar 48 miljoen euro beschikbaar. De ‘Subsidieregeling Leren en Ontwikkelen in het MKB’ (SLIM) is sinds 2 maart van dit jaar aan te vragen en staat open tot 31 maart. Een tweede mogelijkheid voor subsidieaanvraag is tussen 1 en 30 september. De hoogte van de subsidie is maximaal 24.999 euro en is te gebruiken voor bijvoorbeeld het onderzoeken welk opleidings- of ontwikkelplan bij uw bedrijf past, loopbaan- en ontwikkeladviezen in te winnen of voor het bieden van een praktijkleerplaats.

Reden van de subsidie is dat het voor mkb’ers lastiger is om opleidings- of ontwikkelplannen op te zetten dan voor grotere ondernemingen, zo redeneert het ministerie. De subsidie is op basis van cofinanciering. Middelgrote bedrijven kunnen zestig procent van hun uitgaven op leer- of ontwikkelkosten als subsidie aanvragen en voor kleinere bedrijven geldt een subsidie van tachtig procent. Het gaat hier om initiatieven die maximaal twaalf maanden duren. Drie maanden na toekenning van de subsidie moet gestart worden met de training op opleiding. Kijk hier voor alle aanvraagcriteria.

Aanvragen

Om een subsidie aan te vragen, moet u eerst een account aanmaken bij het subsidieportaal Uitvoering van Beleid. Kijk hier voor de overige stappen van het aanvragen van de subsidie. Is het u niet helemaal duidelijk waar u de subsidie voor zou kunnen inzetten? Lees daar dan meer over in de ‘menukaart’.

Informatie en contact

Kijk voor meer informatie over SLIM op de website van het ministerie SZW.
Voor directe vragen kunt u contact opnemen met het ministerie van SZW via subsidieregelingSLIM@minszw.nl of 070 315 21 11.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring