Vanaf het zesde voertuig gratis schorsing bij de RDW

Laatste update 26 maart 2020 Leestijd: 2 min

Vanwege de getroffen maatregelen van het kabinet staan veel voertuigen in de verhuur-, taxi- en vervoersbranche op dit moment stil. Als reactie op vragen vanuit BOVAG breidt de RDW vanaf vandaag (donderdag 26 maart) de verzamelaarsregeling voor schorsen uit.

Het is vanaf nu mogelijk om maar voor vijf voertuigen het reguliere schorsingstarief te betalen, voor elk volgend voertuig is de schorsing gratis (dus vanaf het zesde voertuig). De voertuigen hoeven niet allemaal tegelijk geschorst te worden. Deze regeling geldt voor een periode van 3 maanden voor alle voertuigen, ongeacht de leeftijd. Normaal gesproken kunnen alleen oudere voertuigen met deze speciale regeling worden geschorst, maar vanwege de coronacrisis mag de verzamelaarsregeling nu gebruikt worden voor alle voertuigen.

Het schorsen van voertuigen die langere tijd stilstaan is voordelig, omdat de eigenaar tijdens de schorsingsperiode niet aan de voertuigverplichtingen hoeft te voldoen (verzekering, motorrijtuigenbelasting en eventueel APK).

Let op: Als u de schorsing beëindigt binnen één maand na het begin van de schorsing, moet u alsnog motorrijtuigenbelasting betalen over de periode waarin het kentekenbewijs was geschorst.

Kijk voor meer informatie hierover op de site van de RDW.

Hier kunt u de schorsing aanvragen.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring