RDW start maandag 30 maart import weer op

Laatste update 27 maart 2020 Leestijd: 2 min

De RDW maakt maandagochtend 30 maart bekend op welke manier vanaf dat moment de import van voertuigen weer wordt opgestart. Na intensief overleg met BOVAG de afgelopen dagen maakt de dienst het mogelijk dat reeds verkochte voertuigen als eerste ingeschreven kunnen worden.

Na de sluiting van enkele keuringsstations is er nu weer ruimte om te bekijken hoe de dienstverlening uitgebreid kan worden, waarbij de meest urgente gevallen voorrang krijgen. Voertuigen uit EU-landen die al verkocht zijn in Nederland komen als eerste in aanmerking en het gaat daarbij om voertuigen met een Europees kentekenbewijs en om nieuwe, ongebruikte voertuigen met Certificaat van Overeenstemming (CVO). In overleg met BOVAG is er een werkwijze ontwikkeld waarbij fysieke identificatie tijdelijk niet nodig is. Maandagochtend 30 maart maakt de RDW de aanvraagprocedure bekend. 

Doorlooptijd nog ongewis

De nieuwe werkwijze is uitsluitend bedoeld voor RDW-erkende bedrijven. De benodigde documenten dient u digitaal aan te leveren en deze worden vervolgens door RDW-medewerkers van een keuringsstation beoordeeld. Na akkoord krijgt u per e-mail bericht dat het proces is afgerond en in specifieke gevallen volgt alsnog een fysiek onderzoek. De RDW kan ook achteraf nog steekproeven uitvoeren. Deze nieuwe methode is nog niet uitgebreid getest en het is dan ook nog ongewis wat de doorlooptijd van een aanvraag zal zijn. De eerste aanvragen zullen ongetwijfeld niet geheel vlekkeloos verlopen en de RDW vraagt daarvoor begrip.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring