Koester uw leerlingen, juist in crisistijd 

Laatste update 20 maart 2020 Leestijd: 2 min

BOVAG roept zijn leden op de BBL-leerlingen aan de slag te houden en zonodig ook voor hen gebruik te maken van de wettelijke regelingen die vanwege corona tijdelijk worden verruimd. Zo helpen we elkaar door de huidige situatie heen en kunnen we daarna op volle kracht uit de startblokken komen met een nieuwe generatie goed opgeleide technici.   

De branche staat op dit moment behoorlijk op zijn kop, want de mobiliteitswereld zit deels op slot. Dit merken BOVAG-bedrijven in showrooms en werkplaatsen door een verminderd werkaanbod. Het is nu lastig te voorspellen hoe lang deze situatie gaat duren en welke personele gevolgen dit precies zal hebben. Toch moeten we ook nuchter blijven en nadenken over wanneer het stof weer is opgetrokken en vakmensen en goed vakonderwijs hard nodig zijn. 

De mobiliteitsbranche riep de laatste tijd hard om personeel en als straks de situatie weer normaal is, zal dat niet veel anders zijn. De tekorten op de arbeidsmarkt zullen daarom blijven, aangewakkerd door vergrijzing en ontgroening. Op dit moment leidt de branche via bedrijven ruim 8.000 BBL-leerlingen op tot de technici van de toekomst. Peter Niesink, algemeen directeur BOVAG: "Laten we dat blijven doen. De les van de vorige crisis is dat toen te snel en op te grote schaal leerlingen aan de kant gezet zijn en de instroom van goed opgeleide mensen daardoor in gevaar kwam. Laten we niet opnieuw in die valkuil trappen. Koester uw leerlingen."

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring