Keuringsstations dicht, apk blijft doorgaan 

Laatste update 17 maart 2020 Leestijd: 1 min

Keuringsstations van de RDW zijn om personele problemen tot in ieder geval 6 april gesloten voor niet cruciale voertuigen. Dat betekent dat keuringen bij import en schade moeten worden uitgesteld. Alleen kritieke voertuigen worden nog door de RDW gekeurd. BOVAG heeft erop aangedrongen dat APK-keuringen en steekproeven wel gewoon kunnen doorgaan. Dat advies is overgenomen. 

Administratieve diensten export en overschrijvingen kunnen niet meer worden gedaan op keuringsstations maar wel bij RDW-erkende bedrijven en aan de RDW-balies in Zoetermeer en Veendam. Alleen keuringen aan cruciale voertuigen worden gedaan zoals periodieke keuringen van autobussen, voertuigen voor gevaarlijke stoffen aangevuld met eerste opnames van de bedrijfsvoertuigen (licht en zwaar), keuringen voor het vervoer van levende dieren, LZV en taxi-keuringen. 

Deze cruciale voertuigen kunnen worden gekeurd bij negen keuringsstations (Groningen, Zwolle, Arnhem, Amsterdam, Schiedam, Zwijndrecht, Rijen, Veldhoven en Elsloo). De overige locaties sluiten tijdelijk hun deuren tot in elk geval 6 april.  

Het omkeuren van snor- naar bromfiets valt niet onder de categorie ‘cruciaal’ en is tot nader bericht ook niet mogelijk.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring