Import open voor reeds verkochte personenauto’s

Laatste update 30 maart 2020 Leestijd: 2 min

De RDW heeft maandag 30 maart het proces voor de import van voertuigen in aangepaste vorm weer opgestart. Vooralsnog komen hiervoor alleen personenauto’s (categorie M1) in aanmerking die reeds verkocht zijn en binnen vijf werkdagen op naam van de koper worden gesteld.

Om hier gebruik van te maken, dient u te beschikken over een erkenning bedrijfsvoorraad. Het mag geen schadevoertuig betreffen (zoals in artikel 1.1 regeling voertuigen), het voertuig is aantoonbaar verkocht aan een eindklant en moet binnen vijf werkdagen na ontvangst van het Bewijs van Inschrijving op naam van de koper zijn gesteld. De auto dient bovendien te voldoen aan de beschrijving op het buitenlandse kentekenbewijs en dat document dient u na afloop op te sturen. Aangezien deze procedure geheel nieuw is, kan de RDW nog niet inschatten wat de doorlooptijd is en of het alles vlekkeloos zal verlopen. Graag uw begrip daarvoor. BOVAG is bovendien continu in overleg met de RDW over knelpunten en mogelijkheden, ook voor de overige voertuigcategorieën.
 
Proces en benodigde documenten
De aanvragen worden administratief door de RDW afgehandeld, zonder dat het voertuig fysiek is gecontroleerd. Indien de auto niet overeenstemt met de verstrekte gegevens, dan kan de RDW de tenaamstelling laten vervallen. Alle benodigde documenten en fotomateriaal moet u mailen (in één mail) naar coronanoodprocedure@rdw.nl met in de onderwerpregel het VIN van de auto én de locatie van het RDW-keuringsstation waar u normaliter gebruik van maakt. Voor een overzicht van welke documenten en foto’s u exact dient mee te sturen, zie de site van RDW.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring