Extra maatregelen CBR voor instructeurs bij examens

Laatste update 13 maart 2020 Leestijd: 2 min

Naar aanleiding van de landelijke corona-maatregelen neemt het CBR ook extra maatregelen tijdens de praktijkexamens en in de examencentra. Instructeurs mogen vanaf vandaag niet meer meerijden met examens en rijtesten.

Voor tussentijdse toetsen en faalangstexamens geldt dat opleiders zeer nadrukkelijk wordt verzocht  om niet mee te rijden en dit op voorhand goed met de kandidaat te bespreken. Ook CBR-medewerkers zullen voorlopig niet met elkaar meerijden (bijvoorbeeld tijdens coaching), met uitzondering van een kleine groep examinatoren in opleiding. Vanwege het relatief hoge aantal corona-besmettingen in Noord-Brabant is besloten om examinatoren RV, CCV en DPR’s van de examencentra in Noord-Brabant niet meer in te zetten buiten de provincie. Medewerkers uit de overige provincies worden niet meer ingezet in Noord-Brabant.

Theorie in Noord-Brabant

Gezien de grote drukte wordt in Eindhoven en Breda een ander examenrooster gehanteerd, zodat het aantal theoriekandidaten dat tegelijk aanwezig is, halveert. Daarbij worden ook de openingstijden van de examencentra verruimd naar de avonden en zaterdagen. Om dit nieuwe rooster te kunnen inzetten, annuleert het CBR voor komend weekend alle theorie-examens A, B en AM in Eindhoven en Breda. Kandidaten ontvangen hierover een SMS en e-mail. De gereserveerde beroepsexamens en de recreatievaartexamens gaan wel door. Deze maatregel geldt voor de geplande examens in Eindhoven en Breda in de komende vier weken van maandag 16 maart tot en met 11 april. Vanaf maandag 16 maart kan kosteloos een nieuw theorie-examen worden ingepland. Om de nieuwe situatie in goede banen te leiden zijn op de theoriecentra beveiligingsmedewerkers aanwezig.

Wachtruimte examencentra

Het CBR vraagt daarnaast nadrukkelijk aan opleiders en begeleiders van examenkandidaten om geen gebruik te maken van de wachtruimtes op de examencentra, om zo het aantal contacten te beperken. Tijdens het voor- en eindgesprek van een praktijkexamen zijn deze personen wel welkom en men wordt verzocht niet zonder reden naar het examencentrum te komen, dus alleen als een kandidaat daadwerkelijk examen of toets aflegt. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw examenmanager of met de klantenservice van het CBR via (088) 227 77 00.

De maatregelen die het CBR dinsdag al aankondigde: 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring