Europese lobby voor autoverhuur als een essentiële mobiliteitsaanbieder

Laatste update 31 maart 2020 Leestijd: 2 min

Leaseurope roept op om de autoverhuursector te erkennen als een essentiële dienstverlener op het gebied van mobiliteit en toelevering. Doel hiervan is dat bij eventuele verplichte bedrijfssluitingen of een transportstop, verhuurbedrijven van deze maatregelen worden uitgesloten. Namens de achterban heeft de organisatie een brief hierover gestuurd naar de Europese Commissie en de Airport Council International. BOVAG is nauw betrokken bij de lobby op Europees niveau door Leaseurope.

Leaseurope is de belangenbehartigingsorganisatie die leasing en verhuur van auto's op Europees niveau vertegenwoordigt. Speerpunt van hun boodschap is op dit moment de cruciale rol die de autoverhuursector speelt in deze coronacrisis voor het blijven vervoeren van mensen en goederen. De verhuurbranche is belangrijk voor veel bedrijven in de logistieke sector, gezondheidsdiensten, politie, sociale zorg, maar ook voor de lokale en centrale overheid.  

Snel schakelen 

Doordat de verhuursector snel kan schakelen, kan het op korte termijn een sleutelrol spelen bij het verzachten van de impact die het virus en de maatregelen hiertegen hebben. Het kan bijvoorbeeld werknemers in de zorg mobiel houden en helpen bij het blijven vervoeren van essentiële goederen. Of het nu gaat om zware vrachtwagens, bestelwagens, auto's met ultralage uitstoot, minibussen of vrachtwagens met temperatuurregeling, de verhuursector kan op zeer korte termijn toegang bieden tot een grote verscheidenheid aan verschillende voertuigen. 

Lees hieronder de brieven die Leaseurope verstuurde:

Brief aan Europese Commissie
Brief aan Airport Council
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring