Corona: BOVAG nauw betrokken bij lobby voor verhuurbranche op Europees niveau

Laatste update 19 maart 2020 Leestijd: 2 min

De uitbraak van corona heeft grote invloed op de verhuursector. Naast de BOVAG-lobby voor landelijke steunmaatregelen voor ondernemers, is BOVAG ook nauw betrokken bij de lobby op Europees niveau door Leaseurope. Dit is de Europese belangenbehartiger voor de lease- en verhuursector, waarin ook BOVAG actief in is. Een lobbyvoorbeeld is het ‘Tourism Manifesto’, waarin met vele organisaties uit de toerisme- en reissector aan Brussel dringend om steun wordt gevraagd. 

Er is nauw contact tussen Leaseurope en BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven, over wat we op Europees niveau samen kunnen doen met betrekking tot de impact van het virus op de verhuur- en leasebranche. Ook zijn er gesprekken over wat we in Nederland kunnen leren van andere leden van Leaseurope, bijvoorbeeld uit Italië en Spanje. 

Tourism Manifesto

Een recent lobbyvoorbeeld is dat Leaseurope samen met meer dan vijftig Europese organisaties het ‘Tourism Manifesto’ heeft ondertekend, dat op 17 maart is ingediend bij de EU. Daarin wordt met klem verzocht om steunmaatregelen voor de toeristische sector, die zwaar te lijden heeft onder de uitbraak van het coronavirus. Ook de verhuur- en leasesector heeft hierdoor te maken met een fikse omzetdaling. 

Download hier het Tourism Manifesto

Meer over corona

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring