BOVAG vraagt compensatie voor leden 

Laatste update 17 maart 2020 Leestijd: 2 min

BOVAG vraagt in een brief aan de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur & Waterstaat aandacht voor de impact die de corona-maatregelen hebben op de BOVAG-ondernemers. En bepleit per sector waarom de bedrijven in aanmerking dienen te komen voor de compensatieregelingen van de overheid. De brief is ook naar werkgeverskoepels VNO en MKB-Nederland gegaan, zodat die de aanvraag kunnen ondersteunen. 

BOVAG inventariseert de corona-impact per sector. Het beeld is nog wisselend. De ene sector wordt sneller hard getroffen dan de ander. Een ledenpeiling, de BOVAG Coronamonitor, die vanaf deze week met regelmaat uitgestuurd wordt, moet preciezer in kaart brengen wat de gevolgen zijn voor de diverse groepen ondernemers.

Peter Niesink, algemeen directeur van BOVAG: "We hebben veel contact met de diverse ministeries en voeden ze met informatie en vragen uit de branche. Het is van groot belang dat BOVAG-leden de door ons verstuurde vragenlijst invullen en blijven invullen, zodat we steeds een goed beeld hebben van wat er speelt in de deelbranches. En zodat we daar onze lobby op kunnen afstemmen."

 De brief van BOVAG is hier na te lezen. 

Meer over corona:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring