BOVAG roept op tot oplossing voorraadfinanciering caravans en campers

Laatste update 19 maart 2020 Leestijd: 2 min

BOVAG heeft financieringsmaatschappijen WellsFargo en FCA een brief gestuurd, met het verzoek om tot oplossingen en nieuwe afspraken te komen als het gaat om voorraadfinancieringen voor caravan- en camperbedrijven. Door de corona-uitbraak kelderen verkopen van kampeermiddelen en dalen de inkomsten. Caravan- en camperbedrijven hebben echter wel verplichtingen tegenover financieringsmaatschappijen, om hun nieuwe voorraad af te betalen in deze periode. 

Caravan- en camperbedrijven hebben behoefte aan tijd en begrip om met deze nieuwe situatie om te gaan. Daarom roept BOVAG financieringsmaatschappijen op om mee te denken over oplossingen in het belang van de dealerbedrijven die lid zijn van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven. Uitstel van financiële verplichtingen zou leden helpen om de impact van het coronavirus op de branche het hoofd te kunnen bieden. 

Gevolgen corona voor bedrijfsvoering

BOVAG heeft namens de dealerbedrijven die zijn aangesloten bij de afdeling Caravan- en Camperbedrijven de twee belangrijkste financieringsmaatschappijen WellsFargo en FCA in een brief uitgelegd dat het nodig is om te komen tot oplossingen. In deze brief doet het afdelingsbestuur de oproep om in gesprek te gaan over de voorraadfinanciering. In de brief stelt BOVAG dat de maatregelen die door de regering worden getroffen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan grote gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering en het rendement van dealerbedrijven in de camper- en caravanbranche. De verkoop van nieuwe voertuigen wordt de komende periode zeer waarschijnlijk significant geraakt.

Reactie WellsFargo

WellsFargo heeft intussen als reactie op de brief aan BOVAG laten weten de komende dagen met maatregelen te komen om de dealerbedrijven tegemoet te komen.

Wilt u deze brieven lezen? Stuur dan een mailtje naar branchemanager Maarten Mastop

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring