BOVAG reageert op plan Haagse milieuzone voor brom- en snorfietsen

Laatste update 31 maart 2020 Leestijd: 2 min

Temidden van de coronacrisis heeft BOVAG in het belang van de aangesloten ondernemers uiteraard ook nog oog voor andere zaken. Afgelopen week is er gereageerd richting de gemeente Den Haag met betrekking tot het voornemen een milieuzone voor brom- en snorfietsen in te stellen.

In navolging van Amsterdam wil de Hofstad vanaf aanstaande december voor brom- en snorfietsen met een datum eerste toelating van 2010 of ouder een milieuzone introduceren voor de gehele bebouwde kom. Voertuigen met een viertaktmotor zullen hier volgens het plan van uitgesloten worden. BOVAG vraagt de gemeente om de omvang van de milieuzone te beperken tot het gebied dat geldt voor personenauto’s op diesel, dit ook omwille van de duidelijkheid. Die zone voor personenauto’s zal in 2021 ingevoerd worden en is bedoeld om de luchtkwaliteit te verbeteren op plekken waar deze ondermaats is. In het stadscentrum is daarvan op enkele plekken sprake, maar in de buitenwijken niet, dus een dergelijke maatregel voor brom- en snorfietsen in die gebieden is simpelweg niet nodig.
 
Aanspreekpunt
Den Haag stelt een sloopregeling voor en BOVAG vraagt daarbij ook aandacht voor inwoners van omringende gemeenten, aangezien zij straks met hun voertuig ook niet meer de stad in mogen voor het noodzakelijke (woon-werk)verkeer. Daarnaast verzoekt BOVAG de gemeente om oog te hebben voor de positie van de scooterzaken, aangezien zij als vraagbaak moeten gaan dienen voor gedupeerde consumenten als de gemeente zelf geen duidelijk aanspreekpunt communiceert.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring