Verkoop nieuwe campers en caravans blijft achter

Laatste update 02 juni 2020 Leestijd: 2 min

Uit de cijfers van BOVAG blijkt dat het aantal geregistreerde nieuwe caravans en kampeerauto’s afgelopen mei respectievelijk 31 en 29 procent lager lag dan in mei 2019. Er werden vorige maand 709 nieuwe caravans tenaamgesteld -tegen 1.030 een jaar eerder- en 284 nieuwe campers (399 in mei vorig jaar).

De interesse voor kamperen mag als gevolg van de coronamaatregelen dan wel groot zijn, de stap naar een nieuwe camper of caravan wordt klaarblijkelijk nog niet zo snel gezet. Ook het uitstel van afleveringen door onzekerheid over internationaal reizen en door de sluiting van fabrieken speelt een rol in de lagere registratiecijfers. In april bedroeg de daling voor nieuwe caravans ook al 29 procent en voor kampeerauto’s 48 procent. Er is bij BOVAG-leden wel duidelijk meer vraag naar producten waarmee de sluiting van gemeenschappelijk sanitair op Nederlandse campings (tot 1 juli) kan worden omzeild, zoals chemische toiletten en mobiele douches. Ook de verhuurafdelingen draaien overuren, hoewel dat de afgelopen jaren altijd wel het geval was met het hoogseizoen voor de deur.

Occasions gaan beter

Enige hoop gloort bij de verkoop van occasions. De vakhandel verkocht in mei 1.421 tweedehands caravans en dat is ‘slechts’ 12 procent minder dan in mei 2019, maar in absolute aantallen wel alweer bijna de helft meer dan in april. De verkoop van gebruikte campers was in mei zelfs weer terug op een vertrouwd niveau na de dip van 55 procent in april. Vorige maand werden 1.380 occasions afgeleverd en dat waren er precies zes méér dan in mei vorig jaar.


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring