De pagina wordt geladen...

Bovag logo
Snorfietsverkoop in mei naar hoogste niveau ooit
0%
Terug

Snorfietsverkoop in mei naar hoogste niveau ooit

Laatste update 08 juni 2020Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

De coronamaatregelen -voornamelijk in het OV- zetten klaarblijkelijk veel mensen aan om een snorfiets te gaan kopen. Vorige maand werden 6.416 nieuwe snorfietsen verkocht in Nederland en dat is het hoogste aantal ooit voor de maand mei, zo blijkt uit een analyse van RDC-cijfers door BOVAG. Opmerkelijk genoeg daalt de verkoop van nieuwe bromfietsen.

Ten opzichte van mei 2019 gaat het om een stijging van maar liefst 64,7 procent. Tot nu toe was mei 2010 met 6.310 geregistreerde nieuwe snorfietsen de beste meimaand ooit. In de eerste vijf maanden van 2020 ging het om 18.730 registraties en dat is ruim een kwart meer dan de bijna 15.000 nieuwe exemplaren die in de periode januari tot en met mei vorig jaar werden geregistreerd. Dit jaar was tot nu toe alleen in maart sprake van dip, met een daling van bijna 30 procent in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. In januari stegen de verkoopcijfers van nieuwe snorfietsen al met ruim 35 procent, in februari met bijna 6 procent en in april met bijna 30 procent.

Afzet bromscooters daalt

Bij de bromfietsen -inclusief speed pedelecs- nam de verkoop van nieuwe exemplaren opvallen genoeg juist af. Tot en met mei werden 9.776 nieuwe gele kentekenplaatjes opgeschroefd, oftewel meer dan een procent onder het niveau van een jaar geleden. In januari en februari werden wel nog plussen genoteerd, maar daarna daalden de verkoopcijfers elke maand met een paar procent. Het aantal speed pedelecs -als onderdeel van de bromfietsverkoop- steeg wél, tot bijna 2.000 stuks in de eerste vijf maanden van 2020 en dat was zo’n 43 procent méér dan een jaar eerder. De interesse voor bromscooters neemt dus af en dat is vrij opmerkelijk, aangezien juist de snorfiets de laatste jaren onder een vergrootglas liggen bij veel gemeentebesturen. Verplaatsing naar de rijbaan in plaats van het fietspad is in Amsterdam op veel plekken al doorgevoerd en andere steden hebben soortgelijke plannen. Bovendien wordt in politiek Den Haag nog immer gesproken over een helmplicht voor snorfietsers. In dat licht was een opleving van bromfietsregistraties eerder te verwachten.

Downloads

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.